8 sanningar om mig

Jag har blivit utmanad av Madde att skriva ner 8 sanningar om mig, och jag hakar på… Får se om ni känner mig såpass väl eller inte 😉

1… Jag är en ”drömmare / funderare” en sådan person som tänker mycket, händelser som jag kan tänka sönder och analysera allt i detalj, jag letar efter en förklaring och vill gärna förstå. Jag går in i djupa och filosofiska tankar med mig själv och jag anser att tänka är att samtala med sig själv. Jag är ändå den som letar efter det positiva i allting, min tanke är alltid… ”Det kunde ha varit värre”

2… Jag vill ha kontroll, inte så att jag vill kontrollera andra, men jag vill gärna veta vad som händer runt omkring mig och för att själv stilla mig med att veta att saker och ting är utförda. Att inget är glömt! Jag tror nog att det mer med att göra att jag vill ha ordning och reda och organiserat omkring mig.

3… Jag är alldeles för snäll, även om jag har bättrat mig på den punkten så skulle jag kunna bättre mig ännu mera, trots att det får mig att må dåligt så fortsätter jag att vara snäll och förlåtande. Det blir givetvis konsekvenser av det, jag mår då bara sämre men är ändå såpass stark att jag bär det inom mig. Jag vet dock att känslor behöver komma ut och visst det finns gränser även för mig och det kan ta tid jag är seglivad. Det finns en dag då min kropp / själ / hjärta säger: Nu är det nog!

4… Jag är ärlig långt in i märgen, har även svårt att dra en vit lögn även om de kan behövs att ta till nån gång. Därför har jag mycket svårt att acceptera andras lögner, jag vill inte ha dem omkring mig. För mig är det väldigt viktigt att kunna lita på andra så som de litar på mig. 

5… Jag gråter liksom alla andra…. Men, de som har sett mig gråta är få, jag gör det helst i min ensamhet. Ibland kan man dock inte styra sina tårar… !

6… Sällan jag ber andra om hjälp, jag är mer den som ”jag kan själv” även om det är något jag aldrig har gjort i hela mitt liv så ger jag mig ändå in i leken och envist beslutar mig för att fixa det. Med andra ord, jag kan bra vara enveten om jag har bestämt mig för något.

7… Det finns en hel del som betyder mycket för mig för att jag skall kunna känna harmoni, en del har nämnts i sanningarna ovanför men vill tillägga att lycka och harmoni är inte bara något man själv kan tillföra, allt beror mycket på ens omgivning, dvs.. familj, vänner, arbete. allt går hand i hand. Man kan försöka att inte ta åt sig det som tar energi och musten ur en, men vissa saker kan man inte ens ta del i, och då får man själv fatta ett beslut ifall man vill vara en del av det eller inte.. Så valet ligger alltid i slutändan hos en själv.

8… Jag kastar mig gärna in i nya projekt hela tiden, däremot blir de slutförda. det är oftast när jag känner att jag har en massa tid över som nya projekt tas till, det kan ibland bli för mycket och jag har projekt upp över öronen. Trivs dock som fisken i vattnet med att ha det så.

Comments

 1. haha lustigt det här var så ”mig” att jag nästan trodde jag gästbloggat här 😉 behöver ju inte anta utmaningen den är ju redan skiven

  Då kan det bara betyda att
  vi är själsfränder 🙂
 2. Kul att läsa. Flera punkter jag känner igen mig i så det var lite kul.

 3. Ingen dårlig beskrivelse. Likte den ja. 😀
  Det er morsomt å delta i slike utfordringer som dette. Fordi; akkurat dette forstår jeg. 😆 Dere jenter driver på med så mye som ser så artig ut å delta i. Men jeg skjønner ikke bæret av hvordan man gjør det meste av det.
  Fin himmelsprett på deg. 😉

 4. Sen verkar du ju också vara en person som är öppen för nya saker, att prova t.ex. nya maträtter. Kul att du gillar vitkål och är beredd att testa receptet. Fler lchf-recept finns oxå i min receptskatt http://kikkisandstrom.se/recept

 5. Roligt att läsa men jag hinner aldrig göra sådant…Fin bild på dig! Kramiz

 6. Vilken vacker bild, å så roligt att få reda på lite mer om dej,kram

 7. Kul att få läsa lite mera om Dig själv. Du har en god självbild av det jag kunde läsa…

 8. Vilken otrolig självinsikt du har! Det är få förunnat! En hyvens tjej – precis som jag trodde! 🙂 Kramar

 9. Godkväll Vännen !!!
  Fast ändå veta en del del om varandra fick jag veta mera om dig trevligt kunna läsa .
  Kramen

 10. Det var intressant att läsa mer om dig 🙂

 11. Alltid så roligt att få läsa dessa utmaningar 🙂
  Kramen♥

 12. Tjena =) låter lite som jag =) du är inte Stenbock eller Jungfru eller Oxe? haha =)
  Jag är Stenbock, din 1: är jag till pricken, lika dan, tänker väldigt mycket och filosoferar om det och analyserar till tusen. =)
  Hoppas du får en bra dag, solen är framme här =) kram

 13. Intressant att läsa och jag kände igen mig i några punkter bl.a. det där med ärlighet 🙂
  Ha en fin vecka!

 14. Hihi jag utmanade dig förra året redan 😉
  1,2,3 & 6 låter som mig… dock så har jag inga problem att dra till med ett vitt lögn då det verkligen behövs 😉 Och 8:an…. jag avslutar sällan projekten 🙁
  Ha en fin dag och vink-vink från Borås station! Kram

 15. 2:an och 4:an, där är vi lika, 6:an har jag fått rucka på lite, jag klarar ju inte av allt som jag gjorde förr så….
  Sv: visst var det en underbar dag igår och den här dagen verkar bli likadan
  kramar

 16. Du har sett på pippi!! (nr 6) ”det har jag aldrig gjort så det är jag nog bra på”, ja, så säger hon=))

 17. Jag älskar att läsa sådana här listor!:-)

 18. Du och jag är nog rätt lika i mycket, men inte allt. Jag är definitivt inte filosofisk, tror jag. Visst kan det komma fram ibland, men inte så ofta.

  Gråter jag jag också ibland, när jag ser orättvisor. Jag är också en ”kansjälvare”. Brukar sällan be om hjälp.

  Sv: Visst växer det explosionsartat nu. Det gäller att ta till vara just den här tiden och njuta av våren. Den försvinner så snabbt.

  Kram/Gilla

 19. Det verkar stämma in på dig, absolut. Det lilla jag nu känner dig via bloggen 🙂
  Kul att du är med och tävlar om halssmycket oxå, vi håller tummarna 😆

 20. Kul utmaning och kul läsning.
  I dag ska ju värmen komma ordentligt, men jag jobbar 11-17 så då lär jag inte märka så mycket av det ,men ikväll ska jag försöka göra lite trädgårdsarbete och då är det ju helt ok om det är varmt och skönt 🙂
  ha en skön tisdag vännen!
  kram

 21. Godmorgon!De 8 punkterna stämmer på den Nett jag har lärt känna….Svar: Ska bli skönt med fotvård idag…. Ha en bra dag vännen! Kram!

 22. God morgon. Alltid roligt att läsa utmaningar. Kram

 23. Kul att läsa och att du antog utmaningen 🙂

Speak Your Mind

*