Att arbeta helg

Har arbetarhelgen denna helgen, förr (för mycket länge sedan) kunde jag tycka det var en aning tråkigt att bege mig iväg för att jobba när familjen hade mys i hemmet. Idag ser jag det ur ett helt annat perspektiv. Har man jobbat så många år med obekväma arbetstider så vänjer man sig och idag kan jag faktiskt tycka att det är skönt samt något speciellt att jobba helger. Det känns som att det är lugnare på något sätt. Jag arbetar 2 helger av 5 helger.. (fredag, lördag, söndag natt) Så Måndag morgon kl 7.00 då är min helg gjord.

21.00 – 07.00 står / går jag stadigt i mina arbetsskor..

Bild 59 + 60 / 365

Dessutom så har jag underbara kollegor, när vi arbetar helg så brukar vi även se till att ha möjligheten att få känna av att det är helg. Med det äter vi gärna något extra gott just under helgerna. Denna helgen körde vi på Pizza i Fredags 🙂 På Lördagen tog vi något extra gott till kaffet. Och kommande natt så blir det smörgåstårta. (detta inträffar bara under helger) Under veckorna är vi lite mer nyttigare än så… 😉

Comments

 1. Jag jobbar också helg, varannan 3/6…lite för tätt tycker jag (när jag började jobba där jag är nu fick vi rösta om 3/6 eller 2/5, jag röstade på sistnämnda men det gick inte igenom ~ förstår inte varför men man får gilla läget.) Annars tycker jag som du när man knatar till jobbet en helg (även om jag allra helst kanske velat slippa) för jag har bra kollegor och så är det skönt att vara ledig en vardag. Röda dagar är dock trist att slåss om att få slippa.
  Nog med babbel från mig, ha en trevlig onsdag 🙂

 2. Jag kan ibland också tycka det är roligt att jobba såna tider som man gör i vården, skönt med varierande tider 🙂

 3. Mysigt med guldkant när ni jobbar helg. Det blir lite lättare då antar jag! Kram

 4. Låter som bra rutiner det där när ni jobbar helg 🙂

 5. Man vänjer sig vid helg arbete.
  Jag tyckte det var värst när barnen var riktigt små o gick på dagis. Då ville man gärna va hemma med dem på helgerna 🙂
  Tråkigast var att jobba storhelger som jul o midsommar.. men man vänjer sig vid det oxå
  det bästa är att vara ledig när andra jobbar haha
  ha en fin ledig måndag
  kram

 6. Oj, det var mycket gott, tror jag det att du gillar att jobba helg;)
  Själv jobbar jag varannan…

 7. Morsning..Här verkar det bli en grådag i dag,ser bara en smal strimma lite ljusare i kanten,+3,3 just nu.Haé Kram. 😛

 8. Tyckte åxå att det var skönt med jobbarhelgen, mest för att tempot var så lagomt och att man fick lediga vardagar.

 9. Så nu har jag läst i kapp o beundrat dina fina bilder 🙂

 10. Bra att det finns personer som arbetar på natten och helger! !!………………………………………Förr la man nyckeln under dörrmattan! Kram!

 11. Jag har med arbetat obekvämt förr, natt helger osv..
  Inget jag saknar..snygga arbetskor:)

 12. Det låter som ni förgyller era jobbarhelger!
  Jag trodde vi gick samma schema, men jag jobbar bara var tredje helg.
  Ha en lugn sista natt och hoppas smörgåstårtan smakar bra!

 13. Kväller,,Ja det måste ju finnas personal även på helgen,,skönt att ni är ett härligt gäng som ser till att ni även kan njuta av er jobbsamvaro,,fräsiga dosor har du på fotarna oxå..
  Ja nu brukar jag få till Sushin riktigt bra 😛 Haé Kram.

 14. Jag beundrar alla som jobbar som du! Gjorde det i min ungdom, men skulle nog ha väldigt svårt för det numera!
  Men att ni festar och ha bra stämning i kollegiet är ju kanske inte så vanligt, men oerhört värdefullt, grattis!
  🙂
  Ha en bra vecka 🙂

Speak Your Mind

*