Att få hjälpa till

Jag har i omgångar i perioder virkat och skickat iväg till olika välgörenhetsgrupper. Det har blivit några genom åren och det känns som ett bra sätt att hjälpa till. Garn är inte billigt direkt och jag har fått in nån krona här och där genom en del beställningar, och dem har jag lagt undan för just sådana projekt. Som att köpa in garn och fraktkostnader. Nu har det samlat på sig en slant och de senaste dagarna kände jag att det var dags att hitta ett nytt hjälpprojekt. Och igår kväll hittade jag det.. Fiadockor. Virkade dockor utan hår som skall hamna hos våra cancersjuka barn runt om i landet.

Underbart, tänk hur en ide om något så hjälpande som kan glädja ett cancerdrabbat barn. Projektet startades av gymnasieläraren Malin i Bålsta. Projektet har rullat på och fler virkare runt om i landet har hjälpt till. Och nu hänger även jag på.. Bara tanken av att få veta att de cancerdrabbade barnen kan få något så ompysslat handarbete till sin famn, värmer mitt hjärta. Samtidigt så kan jag även här få leva ut min kreativitet.

FB-Gruppen: Fiadockor har redan fått över 500 medlemmar.

Comments

 1. <3

 2. Vilken fin idë 😀 Ja många barn kommer att bli glada för din omtanke. Har en kusinson som blev drabbad men rätt bra nu. Men han hade det inte lätt under den sämsta perioden.
  Kram

 3. Oj så härligt!! Det känns verkligen bra att göra nåt ibland=)

 4. KÄRLEK & TACKSAMHET till dej! 🙂

 5. Så jättefint gjort av dig och alla andra som virkar! Här i vår by är det en ung tjej som virkade tuttar med nyckelringshållare under Rosa-bandet-kampanjen och hon drog in 13 000 kr som hon kunde skänka till Bröstcancerforskningen. Jag köpte 2, man kan ju inte bara ha en tutte 🙂 Älskar alla såna former av initiativ. En annan vän till mig, hennes dotter är i Kenya och startade en insamling via facebook för att kunna köpa fotbollsskor till barnen. På två dagar fick hon ihop över 12 000 kr! Det är så roligt att bidra när driftiga människor engagerar sig!

 6. Verkligen ett bra initiativ! Ingen kan väl göra så fina dockor som du! Många barn blir så glada! En stor varm kram <3 <3

 7. VAD BRA!!
  Det är så fint gjort <3
  Kram

 8. Vilket härligt sett att ge 🙂

 9. Så fint med dockorna, och vad glada barnen ska bli. Pengar till välgörande ändamål kan det aldrig bli för mycket av..
  Kramar♥

 10. Vilket bra och fint initiativ.:)

 11. Bra initiativ att virka dockor för att glädja cancersjuka barn. De om några behöver uppmuntran…

 12. Vilken kul idé! En sån docka kommer att glädja många barn!

 13. Bra initiativ! Vi ska vara glada att det finns så många hjälpande människor som du där ute. Mycket pengar behöver samlas in..

  Kram

 14. Kul initiativ kommer att glädja många barn…………………………………….SVAR:Vi hade kolossalt roligt på ridlägren! Ha en bra dag Kram!

 15. jag virkar och stickar oxå till olika välgörenheter jag hittar.
  Kul att kunna hjälpa till på något sätt.

 16. Mors..Kul initiativ,virka dockor,kommer att glädja många barn..
  Ja brödet blev förbaskat gott..Ja den lilla kameran har jag alltid liggande i bilen,,man vet aldrig när den kan behövas..Haé Kram.

Speak Your Mind

*