Att ha eller inte ha pengar

Rätt märkligt hur livet är fördelat, när man flyttar hemifrån innan barnen kommer in i bilden så hade man så gott om pengar, inte var man smart nog att spara av dem heller. Sedan kommer barn nr 1 och 2 och man köper hus och Volvo, en varje familjs dröm. Man har pengar man men ser hålen de måste stoppas i. I huset, på bilen på barnen och man ser att pengarna räcker precis till för att leva. Inte var heller bättre att bolåneräntorna var uppe i över 20 % det fick många familjer till att ha det snålt i plånboken. Sedan blir man äldre, barnen flyttar hemifrån och plånboken mår mycket bättre, man ser att man kan leva godare samt kunna spara pengar. Men var det egentligen inte då när man barnen var små man hade större nytta av pengarna ? Idag ligger även bolåneräntan på dryga 2 % och det är bra mycket lägre än på 90-talet.

Pengar har många ggr en mycket stor betydelse..
Eller ibland, ingen som helst mening.. 
Beroende helt och hållet på vart man befinner sig i livet just nu..

Jag och några vänner till mig har alltid sagt att spelar man inte så vinner man inget, helt rätt. Därför har vi börjat att spela lite smått tillsammans, det ger en spänning även om vinsterna är små, men en dag så… Kan vi luta oss tillbaka för att säga, man måste spela för att kunna vinna. Vi har testat några olika spel som ex spela på mobilen Däremellan smådrömmer vi och diskuterar om vad vi skulle göra när storvinsten slår in. Skulle vi ex sluta arbeta ? I mitt fall skulle jag inte det även om jag skulle vinna storvinster som får mig att överleva livet ut, däremot skulle jag med all säkerhet gå ner i tjänst. Har annars inga större drömmar än att vara skuldfri och ha huset fullt renoverat. Vad har du för drömmar om vinsten skulle slå in ?

Comments

 1. Om jag vann lite lagom skulle jag resa för pengarna, men om jag vann sådär vansinnigt mycket pengar då skulle jag öppna ett äldreboende som skulle vara rena lyxen för de äldre! De skulle få välja på flera rätter mat, få sjukgymnastik, sällskap etc, tillgång till frisör mm. De skulle inte behöva sakna nåt. Det kan jag drömma om… Och jag som nästan aldrig spelar…

 2. Vi köper skraplotter ibland, det är det enda. Vid storvinst blir det mindre/inget jobb, resor, hus vid havet, ny bil……….
  ….plötsligt händer det! 🙂

 3. Om vinsten skulle slå in så skulle jag först köpa hus och skaffa körkort och bil 🙂 Åka på många semestrar men skulle inte heller sluta jobba för jag trivs så bra med det jag gör och det skulle vara tråkigt att alltid vara ledig.
  Kram

 4. Ja hade jag vunnit så mycket pengar att jag blivit ekonomisk oberoende hade jag slutat jobba, har massor jag skulle vilja göra och jag hade kunnat tillbringa tid med barn och barnbarn och hjälpa dem.
  Njuta av skog och mark, resa, shoppa och bara njuta av livet.
  Hade inte varit helt fel!
  Ha fin söndag!

 5. Hmmm … spelar inte – men mans kanske skulle, så man kan drömma realistiskt 😉
  Betala lån- det skulle jag göra. Har inga själv- men nära och kära kunde ju också må bra av att vara utan 🙂
  Ock så skulle jag säkra min pension. Med 20 år utomlands har inte mitt pensionsspar hängt med andras i min ålder – så där skulle det behövas en injektion.
  Och tänk att kunna köpa böcker utan att tänka på vad d et kostar! Himmelriket 🙂

 6. Många… Betala stugan till mamma… köpa en fin lägenhet där städerska ingår… RESA!!

 7. Tack! Jag spelar med många och då lär man sig spela . Jag försöker att inte ”öppna” möjligheter Utan krypa tätt intill.. Kram!

 8. Det hade varit fantastiskt att vinna o känna att man lan slappna av o få lite guldkant på livet… Kunna unna sig ngt extra som man onte kan nu o hjälpa ngn som behöver hjälp…

  Håller tummarna att ni vinner 🙂
  Kram

 9. Jag skulle sluta mitt jobb och skaffa mej en loppis/secondhandbutik 🙂

 10. Godmorgon! Jag spelar inte!! Du har vunnit högsta vinsten flera gånger!!! Dina barn och din goe man!!!!…………Du är duktig på att virka och hitta på mönster!

 11. Mors,,Mitt spelande består av en stående lottorad till båda dragningarna (lotto1-2) samt en jokerrad,det ramlar in en liten vinst men det är långt mellan gångerna..Sedan kan det bli en Dagens dubbel ibland..Om jag vann en storvinst,vad göra då,troligen dela den i 5 delar,sonens familj =4 pers+jag= en del var…
  😛 Det skulle sitta som en smäck..Haé Kram. 😆

Speak Your Mind

*