Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Att skriva | En kopp kaffe

Att skriva

Redan som liten tyckte jag om att skriva, när det var dags för skrivstil i skolan var jag överlycklig, jag koncentrerade mig till 100 %, när jag började högstadiet fick vi skrivmaskinskurser och jag älskade dem. Sedan kom datorn och bloggande på det. Det är en del av mitt liv, men upplever idag att man tappar den handskrivna skriften, man tar inte för sig den så lätt som man gjorde innan teknikens värld kom till gällande skrift.

Fredagstema – Människoskapelser

Comments

 1. Jag tycker med om att skriva även om bloggen inte hinns med lika mycket längre. Vi skriver eller jag iallafall en hel del för hand i skolan, det känns skönt att inte alltid behöva ha en dator till hands.
  Kram

 2. Min son hittade min gamla skrivmaskin i klädkammaren och frågade om den. Jag visade och förklarade och han konstaterade, så fiffigt, ordbehandlare och skrivare, allt i ett så bekvämt och inte behöver man ström heller. Jag kunde bara hålla med grabben.
  Jag kan också bara hålla med dig. 🙂
  Riktigt snygg gammal skrivmaskin på ditt foto. Namnet får mig att minnas en charmig tv-serie, en deckarserie där jag tror den manliga huvudpersonen själv tog sig ett taget namn och det var just Remington, från skrivmaskinen!

 3. Känner igen mig i det Du skriver. En sådan där gammal skivmaskin har jag faktiskt skrivit på en gång i tiden. Men jag är glad att datorerna tog över. De är så mycket mera lättskrivna än de gamla åbäken till skrivmaskinerna….

 4. Så sant så… Kommer det finnas människor med vacker handstil framöver? Knappast troligt. Underskrifter med penna kommer säkert att försvinna helt… Varför ska människor behöva skriva för hand….

 5. Visst är det så, nästan allt är ju dessutom digitalt idag :).

 6. Känner igen mig i det du skriver 🙂
  En sådan skrivmaskin skulle man ha – en sådan skulle jag vilja skriva en bok på 😉

 7. En hederlig gammal skrivmaskin! Vilken uppfinning! Bra mycket mysigare än dagens datorer!
  Trevlig helg!

 8. Åhh, jag brukade alltid skriva på min mammas skrivmaskin, och när jag fyllde 20 fick jag en egen i present, jag var överlycklig! Nu är den undanstuvad någonstans och används inte längre…

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud