Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Att våga möta sig själv | En kopp kaffe

Att våga möta sig själv

För ett år sedan trodde jag inte att det skulle vara så enkelt att ”möta sig själv ett år efteråt” som det har varit, jag var mer inställd på att jag skulle brottas med mig själv och tankar om att fortfarande känna mig som en ”tjockis” Visst har det funnit ggr då jag har kännst mig större, men inte som tjockis. Den tiden är förbi och jag är numera en f.d tjockis.

Däremot stöter jag på andra tankar…. Jag är klar i min viktminskning och jag känner inget behov av att gå ner mera i vikt. Känns som en enorm skön känsla. De tankar jag har idag när jag ser mig i spegeln… är mitt häng som hänger lite varstans. Nu hade jag ändå för ett år sedan tänkt mig att det skulle se värre ut än vad det är och det gör det hela lite lindrigare på det själsliga planet.

Men ändå dock kan jag tänka… ”Hur har jag kunnat förstöra min kropp så?” men i samma sekund försöker jag slå de tankarna ur huvudet, jag kan ju faktiskt inte göra något åt det idag ändå. Jag får vara nöjd med det jag har idag. Det mesta är dock positiva tankar, jag förvånar mig själv dagligen med egenskaper som jag inte trodde fanns. De fanns gömda och har nu kommit fram till ytan.

För några dagar sedan var det en som visade mig ett par byxor och sa… dessa skulle passa dig… Jag tittade på dem och jag sa: Nej, de är inte i min stil… då fick jag som svar: Har du hittat din stil än ? *skrattar* Tänker efter och inser att det har jag faktiskt inte gjort. Eller man kanske får säga att jag gillar många olika slkags klädstilar idag. Men jag vet vad jag gillar och inte gillar.

Varför skall det vara så svårt för många att möta sig själva ? Speciellt kvinnor och deras kroppsideal, jag har nu en vikt som många skulle tycka är för mycket med tanke på dagens modeller, jag har dessutom en kropp med många skavanker… men hörrni… De (modellerna) är dem, vi är de vi är. Gå till spegeln….. påklädd eller avklädd, studera din kropp och våga möta dig själv och lär dig framför allt gilla det du ser.  

Comments

 1. Att våga möta sig själv är inte alltid så lätt, varken fysiskt elle psykiskt! 😉

 2. Jag gick fram till spegeln och ställde mig. Då tog spegeln glansen under armen och gick! Nä skämt (dåligt) åsido.Bra skrivet, så sant så!

 3. De där orden att våga möta sig själv,säger ju allt. kram

 4. Visst är det som du skriver Nett.. och jag beundrar dig för din styrka med allt runt din operation.. hoppas även jag finner den hela vägen ut
  Var rädd om dig

 5. Ja, det finns många sätt att behöva möta sig själv i. Du har verkligen både lyckats krympa och växa i din resa. Krympa kroppsligt och växa själsligt! Grattis till det o stoor kram!

 6. Det är så skönt att du är nöjd med dig själv..ikväll blir det chili con carne och du finns i mina tankar!!!
  Ha det gott!
  Erika
  PS
  Visst är det kul att prova lite nya sorter! Gamla favoriter de har man ju också!=)

 7. Ja, det är ju som du säger. Det ÄR svårt att möta sig själv. Främst för att man bedömer sig själv mycket hårdare än man ser sin omgivning.
  Tror jag.
  Kramis

 8. Ja det är nog viktigast att börja iallafall. Jag måste också ta steget och börja tycka om mig själv för den jag är.

 9. GRATTIS! Du har gjort ett jättejobb och ska vara så stolt över dej själv över vilka mål du nått……men ändå så finns amma ”gamla” Nett kvar…..och tur är väl det!
  Vet du vad? Jag ska jobba ikväll. Dom ringde från ett boende med multihandikappade och frågade om jag kunde jobba ikväll och imorn natt! Självklart svarade jag JA!
  Är så glad, även om det är tillfälligt!
  Ha det så jättegott!
  Kram Miriam

 10. Har aldrig haft problemet att jag inte gillar min kropp har problemet att folk måste säga det dom tänker och tycker om min kropp så jag hör. Jag vet allt dom säger måste bara få ta min tid till att kanske gå ner bara hitta mina kläder jag tycker jag är snygg i. Men det är så roligt att läsa om din resa. skönt att du är nöjd med dig själv. kram

 11. Det ska bli skönt när operationen äntligen kommer också.
  Många har nog svårt för att möta speglen, jag själv trivs inte med att ställa mig framför speglen och studera min kropp.
  Det är roligt att höra att du mår bra och det är glada tankar du har kring din viktminskning 🙂

 12. Det är så roligt att det har gått så bra för dig.

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud