Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Bröst, tuttar | En kopp kaffe

Bröst, tuttar

Hur kommer det sig att vi kvinnor väljer fel storlek på en Bh ? Vi trycker i våra stackars bröst i en för liten kupa och tror att de skall må bra…. och då inte bara för en liten stund, nää då snackar vi hela dagen lång.

Hur många ggr har man inte köpt en Bh som känns obekvämm, som sitter för hårt eller för löst. En Bh där kupan inte håller bröstet på plats, eller ett Bh-band som åker långt upp i ryggen…. Men åhhh, vi är alldeles för många kvinnor som gör om misstaget gång på gång. Själv är jag inte bättre.

Och idag har jag kikat runt efter en bra ”läkningsbh” att ha efter operationen, och tro mig… det är en djungel. Större problem för mig då jag måste helt ha knäppning framtill då jag (antar) att jag knappt kan röra armarna på ett tag.

Jag tror nu att jag fattar lite bättre efter jakten i affärerna efter ”läkningsbh” som jag tyvärr inte hittade.. Men jag ger mig inte, jag skall hitta den.

Enkel Bh-guide…

Steg 1… Mät din omkrets under bysten, se till att måttbandet sitter hårt runt om.. se på tabellen här nedan vart du finns någonstans. Detta är din omkrets.

Steg 2… Ha på dig en bh.. Mät din omkrets där du är störst över bysten, lämna ett fritt utrymme.

Steg 3.. Räkna ut mellanskillnaden mellan dessa 2 mått och se vart du befinner dig på tabellen. Detta är din kupstorlek.

Smart och enkelt uträknat…. Nu skall vi inte ha problem med att hitta rätt storlek va ? Låt brösten må bra så mår du bra.

Comments

 1. Enligt tabell skulle lilla jag (bystmässigt) ha D kupa… Att ha med i beaktande är att om man är överviktig så gör xtrafettet på sig på måttet även över bysten.. Så lita inte allt för mkt på den! Att gå till en underklädesaffär är fenomenalt för de som jobbar där är duktiga som få att se vad man behöver.. Men ack så dyrt!

 2. Tror säker det funkar, men tyvärr jag funkar inte så. Jag vet tumstorleken i midjan på jeansen, men…….

 3. Tack och lov har jag så liten byst att jag inte behöver använda bh mer än om jag har tunn/genomskinlig t-shirt på mig. Tacksamt eftersom jag har reumatism och axlarna får värk av bh-banden.
  Ha en fin fredagskväll – kramar.

 4. Nä huvva,hemskt med för snäva BH:ar!Bra du hjälper till :)På sommaren är jag utan,skönast så.

 5. det verkar ju inte så svårt om man går efter de där tabellerna
  kramar

 6. Helt rätt.. Det är väldigt sällan man kommer hem med rätt storlek. Det finns ju ett alternativ till. Vissa butiker har personal som kan hjälpa en med storleken. Det är lite dyrare men kan vara värt det, allra helst om man har problem med en stor byst

  Kramisar

 7. Tur att jag inte behöver tänka på sådna saker som att köpa bh mm..Utan det får Linda sköta sj ..Jag skulle bara ta fel efter djungel med olika stl .
  Kram

 8. har du kollat på nätet? amningsbh?
  kramis

 9. godmorgon. förstår att det är en djungel, allra helst för dig nu, ja man köper gärna fel storlek kramar biggan

 10. Jag har köpt mina på Change på sistone och de sitter bra + de är duktiga på att hitta av rätt storlek! =)
  Vårruset är i Vänersborg och Göteborg, de är väl de som är närmast dig! =)
  Känns i benen idag, men ha gått och cyklat så börjar ge med sig! =)
  Ha en fin fredag!
  Kramar

 11. Det är nog bra att mätta ibland för som man går upp eller ner i vikt ändras ju bh-storleken också.

 12. Jaadu..även jag känner igen mig i bh-dilemmat!

  Har följt en webkompis när hon gjorde en buk- och bröstplastikoperation. Minns att hon fick med sig en bh hem från sjukhuset..typ en X-bh som skulle sitta stenhårt till att börja med. Efter en tid klipptes kuporna bort och bara kryssen fanns kvar…detta för att bysten skulle få en naturlig form. Detta skiljer säkert från sjukhus till sjukhus. Vet att hon opererades här: http://www.citadellkliniken.com/operationer_broest_foerstoring.php

 13. Så gör flickorna där jag köper mina BH:s nu. Kram

 14. Man ska vara rädd om sina fötter och sina bröst.tack för tabellen.Nattikram!

 15. Tackar. Det var bra med måttgrejor 🙂

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud