Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Dagens foto – 11 av 365 | En kopp kaffe

Dagens foto – 11 av 365

Idag bjuder jag på ett gott recept. Ugnsbakad fläskfilé med vitlök. paprika, lök och soltorkade tomater. Till det hade jag klyftpotatis och bearnaisesås. Mumma, det slinker ner gott i magen. Här på bilderna är jag igång med en dubbel sats av receptet.

Ingredienser: 

500 g fläskfilé
2 påsar vitlöksmarinad (Santa Marias)
10 soltorkade tomater i basilikaolja
1 burk cantadou vitlöksost, liten
3 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 gul lök

Gör så här: 

Dagen innan.. Häll marinaden i en plastpåse, lägg ner fläskfilén och tillslut påsen. Låt köttet stå i kylskåp cirka 24 timmar. Vänd gärna påsen några gånger, så marinaden kommer åt jämt. Använd basilikaoljan från de soltorkade tomaterna och stek fläskfilén gyllenbrun runt om. Ta upp köttet och lägg det på en skärbräda. Skär en djup längsgående skåra i filén. Skär paprika och lök i småbitar (1/2 cm). Fräs grönsakerna mjuka i samma panna som du stekt köttet i, använd mer basilikaolja vid behov. Tillsätt 3 pressade vitlöksklyftor. Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med grönsaksfräset. Ta en skål och blanda i cantadouosten och grönsaksröran till en röra.

Lägg den skurna filén på ett stort folieark i en långpanna. Forma folien som en båt runt köttet (så skyn som kommer att bildas under tillagningen inte rinner ut). Fyll skåran i köttet med röran av cantadou och grönsakerna. Tryck ihop köttet så glipan inte blir mer än 1 cm. Lägg grönsakerna som inte fick plats i skåran uppe på köttet. 2-3 msk basilikaolja över köttet. Packa in köttet väl i folien. Ställ in köttet i mitten av ugn, 175 grader, cirka 30 minuter.

Middagshjälpen

Comments

  1. Ser bra ut, måste jag prova, tack 🙄

  2. Det där lät inte dåligt gott inte. Nu äter jag ju tyvärr inte fläskkött, men man kanske kan göra något liknande med kyckling?:)

  3. MUMS!!

  4. Blev säkert väldig gott

  5. Mmm, vad gott det ser ut. Jag gjorde baconlindad fläskfilé i fredags. Jag fyllde filén med Créme Cheese. Till det gjorde jag hemmagjord klyftpotatis. Det blev väldigt gott.

    Tack för dina fina tips inne hos mig!

    You Rock!!!

  6. Mums så gott!

    Ja vi fick ljuslyktor av grannarna mitt emot som välkomstgåva. Super snällt 🙂

  7. Åh vad smarrigt:) Det måste jag prova. Roligt med recept, tackar:)

  8. Kväller..Oj det ser smarrigt ut,smakade säkert jättegott..
    Ja visst var hon vacker en gång i tiden,,filmen La Dolce Vita,är ju en klassiker..Haé Kram. 😛

  9. Åh hur gott lät inte detta då :D.

  10. Det lät riktigt gott! Tack för att du delade med dig av receptet 🙂

  11. Det var så gott =D Puss!

  12. Mums!! Det ser gott ut!!………………………………SVAR:Man glömmer så lätt att vi har en fantastisk hjärna. Kram!

  13. Så hungrig jag blir av att titta in här då 🙂 Det ser ju hur gott som helst ut!

  14. Så gott det ser ut! Blir glad varje gång jag hittar ett bra recept på bloggen! Det är ska jag spara!
    Ha en skön söndagskväll!

  15. Åh, så gott det ser ut! Spar receptet till nästa gång jag ska ha gäster!
    Kram

  16. Tur att jag ätit precis…………….:

  17. Du milde. Det här borde jag inte ha läst just nu. Det ser ju vansinnigt gott ut och jag är vrålhungrig. Maken står i köket och ordnar middagen nu, men jag vill ha nåt NU. 😛 Tack för receptet.

    Men jag får väl lugna ner mej lite, för jag vet att det jag får kommer att smaka gott också.

    Kram/Gilla

Lämna ett svar till Åke Avbryt svar

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud