Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Den snabba kycklinggrytan | En kopp kaffe

Den snabba kycklinggrytan

Veckohandling uteblev igår och vi uppträdde oss som det lataste paret i Sverige igår kväll, jag / vi tog ett ögonkast i kyl / frys och sedan var matlagning igång, en kycklinggryta och ris var klart efter 30 minuter. Och vi kunde fortsätta den lata kvällen…. OCH, det var underbart skönt.

Kycklinggrytan blev kanongod… Så gott när man lyckas av att bara slänga ihop något sådär utan recept. Jag använde mig av….

Kycklingfile 3 stora bitar
2 pkt bacon
Soja (kinesisk)
2 st jalapeno (inlagd)
Curry, salt och peppar
Matlagningsgrädde
Mjöl + vatten (redning)

Skar upp kycklingfilen i bitar, stekte upp den ihop med bacon som jag hade klippt ner i bitar. Skar upp jalapeno i små bitar och la ner det i grytan, kryddade med curry , salt och peppar. Hällde i matlagningsgrädde samt soja lät det småputtra medans riset kokade. Straxt innan riset var klart gjorde jag en redning till kycklinggrytan, lät det puttra klart.

Riset kokar jag i grönsaksbuljong.

Serveras med grönsaker!
Mumma, så gott!

Comments

 1. Det lät väldigt gott.

 2. Ska testas någon dag!
  kram

 3. Ser otroligt gott ut måste jag säga!

 4. Låter riktigt gott. Ibland är det skönt att lata sig. Det behöver man göra ibland…

 5. Det ser gott ut!

 6. Låter mycket gott, snabbt och enkelt=) finns lite mer info om ”antik affären” nu;)

 7. Ja visst det kommer jag ihåg ”Våfflan”,,det hade visst någonting med fälgarna att göra.Min får väl gå under namnet ”Grodan” från nu..Haé Kram. 😛

 8. Hej du,,Låter väldigt gott… 😛 Ja det gamla namnet är det inte så vanligt att barn får numera,,men vem vet det kanske kommer,…Jag är nu nere i Vreta och Snoozar,,samt barnen ska få berätta hur dom hade det på Teneriffa förra veckan.. 😎 Haé Kram.

 9. Låter jättegott 😀

 10. låter supergott 🙂 jag älskar sådana där snabba rätter 🙂
  ha en fin lördag nu
  kramar

 11. MKT gott blev det. :mrgreen:

  Nickar och instämmer..
  Mumma!
 12. Det låter o ser mumsigt ut. Kram

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud