Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Ekonomiskt oberoende | En kopp kaffe

Ekonomiskt oberoende

Vaknar upp ur drömmarnas värld, möts av ett soligt leende på himlen, tar mig en kopp kaffe och stilla sätter mig för att betala månadens räkningar. Lyckan är stor… för nog tänker jag i de tre ekonomiska stadierna.

 • Pengar saknas, man får tänka sig för hur man använder dem och inga onödiga inköp för göras.. Man får ekonomin att gå ihop och det är precis på håret.
 • Ekonomin är stadig, man klarar sig väldigt bra… Nån gång då och då.. blir det någon krona över efter att räkningarna betalas så man kan unna sig det ”lilla extra” 
 • Ekonomiskt oberoende, då man har pengar till alla räkningar och när de är betalda så finns det en hel del pengar kvar på kontot och man har råd att kunna göra större inköp.

Alla de tre stadierna har jag befunnit mig i olika skeden i livet. Så nog har man fått lära sig att handskas med pengar, sedan finns de som kan ha hur mycket pengar som helst och ändå inte klara av att handskas med dem. Pengar är trots allt inte det viktigaste, hälsa, vänner, familj och mycket annat har en stor betydelse, man man kan inte förneka att ekonomin är grunden till det mesta här i livet.

Lagom är bäst…. 
Det tror jag starkt på!

På tal om pengar…. Idag har jag avtalad tid på banken för att sätta sprätt på 68.000 kr till kommande operationen, helt klart en hel del pengar, men det är värt allt.

Comments

 1. Hejsan. Klart jag stickar på raster o när vi inte har något att hgöra. Har ju slutat röka så nu blir det handarbete ist. Kram

 2. Jag önskar dig stort lycka till med operationen. Kram

 3. Lagom är bäst, man ska ha så att man klarar sig och har lite pengar över vid månadens slut. Mer begär jag inte.

 4. Pengar blir extra viktiga, när man inte har dem.

 5. Visst drömmer man om drömvisnsten på lotto, men faktum är att jag har det så himla bra ändå så varför ska jag klaga? Det finns alltid de som har det sämre.

 6. Det är ingen idé att hymla.. Pengar hjälper en att bli lycklig.
  Att ha mer än vad man behöver är ju alltid en dröm.. Någon gång kanse?? 😉

  Sv. En sån som det stod diskmedel på (svindyr) var det jag hade innan. Den började fungera jättedåligt nästan på en gång och nu var den helt trasig. Det var den jag böt ut nu mot en mycket billigare och den fungerar mycket bättre. Ibland är inte dyrare bäst.

  Kramisar

 7. Jag ska börja på onsdag och torsdag med upplärning på citygross 🙂 Sen får jag väl veta mer därefter, blir vikare till att börja med så jag får ju inga fasta timmar.
  Som du säger är inte pengar allt men samtidigt är pengar en stor del av ens liv.
  Kram

 8. Visst är det härligt att få rå om sina fötter och ingen annan:)Har man bara så att man klarar sig någotsånär så får man vara nöjd.Man kan inte ta något med sig dit man ska gå.Kram!

 9. lagom är bäst – det håller jag med om, då mår nog människan bäst
  kramar

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud