En älskad maträtt

Jag uppskattar den färdiga maten på bordet utan att behöva tillaga den när jag har mina jobbarhelger. Igår blev det något alldeles extra, så gott och tyvärr något som inte äts så ofta här hemma. Och man kan undra varför ? För detta är en älskad maträtt som ligger bland min 10-topp lista.. Dessutom är det en maträtt som hela familjen älskar.

Stekt strömming, hemmagjord potatismos och lingon..

Idag bjuds det på något annat, grillad fläskkotlett med pommes och bearnaisesås, det är inte dumt det heller och den kommer att avnjutas ihop med familjen, några timmar i soffan innan det är dags att inta den sista helgnatten på jobbet.

Comments

 1. Det såg gott ut 🙂

 2. Åhh så gott 🙂 Borde också ätas här men sambon äter inte fisk 😛
  Kram

 3. strömming är gott, jag brukar steka mina i ugn
  kramar

 4. Va länge sedan man åt stekt strömming, men idag kör vi verkligen latvarianten hemma här. Fiskpinnar, har haft ett paket i frysen en längre tid, det är inte min favorit men ibland får sonen bestämma…

  Hoppas jobbarhelgen gått bra 🙂

 5. Låter som två riktigt goda måltider:)

 6. Stekt strömming, färskpotatis med smör inmosat i sig … det är MUMMA det! Bor man i Roslagen så är strömmingen en självklarhet på matbordet!
  kram

 7. Guuud vad gott och såååå längesen.
  Undrar om sonen skulle tycka om det…

 8. Åh potatismos har jag inte ätit på i alla fall en månad, jag ÄLSKAR potatismos! 🙂
  Det är bara att sätta igång. 🙂 Kul att göra om. 🙂

 9. Kväller,,Jag hade nog bytt mat med dig i dag,,strömming är en höjdare..Haé Kram. 😛

 10. Jättebra – nu kommer jag att få lägga mig hungrig! 😛

 11. Kjell hade gärna velat äta hos er igår.Han älskar stekt strömming med potmos….Hoppas att du kan få tag på soltorkade tomat m fetaost och testa .Kram!

 12. Gillar inte strömning men annan fisk går bra 😉 Gott med hemlagat!
  Ha en fin jobbnatt. Kram

 13. Stekt strömming o mos är gott. Här blir det inte sådan mat då jag bantar innan Mallis. kram

Speak Your Mind

*