En drömfångare skapas fram

I helgen har jag fått göra just det jag gillar mest.. Pyssla, och jag har talat om innan hur ivrig jag har varit att sätta igång med att pyssla egen drömfångare. Så här hemma i helgen pysslades det fram ett resultat.

1. En ring kläddes in med band, i detta fallet en ring från en broderiring, och ett bandgarn. Man tar var man har. Just ringar är väl det svåraste att leta sig fram och jag tänker ännu febrilt på olika sätt att få ramar till nästkommande drömfångare.. 2. En tunn virkad duk, den är stärkt med vatten / trälim (50/50). Har du ingen duk så leta fram en hos mormor eller farmor, eller på loppis. 3. Fäst duken i mitten av ramen men tunn bomullstråd och nål. Se till att tråden korsas mellan ring och upptag av duken.

4. När stommen är klar börjar arbetet med fjädrar och pärlor. Mina fjädrar kommer från en hönsgård här intill, de är fjädrar som har fallit av hönorna, så inget djurplågeri här. Jag har steriliserat dem genom att frysa ner fjädrarna och tvättat dem med ljummet vatten och yes. Pärlor hade jag inte så det har jag fått köpa hem. 5. Sätt de antal ståltrådar längst ner på stommen som du vill ha, här valde jag 3, fäst dem och klipp av dem i önskad längd. Trä pärlor på och avsluta sist med fjädrarna. För att vara säker på att fjädrarna skulle sitta kvar tog jag kontaktlim runt ett knippe fjädrar, band sytråd runt om, la på ytterligare kontaktlim, tryckte upp dem så långt jag kunde i den sista pärlan, virade runt med sytråd och den sista biten av ståltråden.

Voila.. En drömfångare skapades fram..
Nöjd med mitt första försök..

Helgbilden

Efter denna har ytterligare 2 drömfångare skapats, och fler kommer det att bli. För dem som följer mig på instagram har säkerligen redan sett dem och projektet pågå under hela helgen. Roligt sidopyssel till virkningen, och dessutom får virkningen träda fram även i detta projektet.

I mina ögon behöver inte en drömfångare se ut på ett traditionellt speciellt sätt, att byta ut virkat mönster mot det vanliga spindelnätsmönster, är ett tycke och smak. Man har drömfångare till det den är till för, eller som en inredningsdetalj i hemmet.

Mer om mina kommande drömmar i ett annat inlägg.. Första natten med min drömfångare har i allafall varit en angenäm natt

Comments

 1. Så otroligt vackra :)) kram

 2. Vad fina dom blev. Du är fylld med idee’r 🙂

 3. Du är otroligt duktig! kram

 4. Duktig du är =)

 5. Vilka bra idéer du kommer med? Drömfångare har jag aldrig hört talas om men tror jag skall försöka göra en egen 🙂

  Kram

 6. Jamen vad fina de blev !!! Man kanske kan tillverka ringar av spikband, som man sedan klär med garn/tråd…Härligt att få pyssla lite !
  kramen

 7. Vad gott du kommer sova. Med massvis av härliga drömmar 🙂
  Det är finare när drömfångarna inte är traditionella. Du har gjort ena riktigt fina där..

  Kramisar

 8. Det är nog så för oss mammor vi är blödiga när det kommer till våra barn.
  Jättefin 🙂 Skulle med göra en om jag inte har massa annat på min vill göra lista 😉
  Kram

 9. Va duktig du är!

 10. Sv: Ja det är sant, dock är det ej intressant kanske det blir svårt att ta in hehe. =)

 11. Åh, den blev så fin, jag har försökt få tag i drömfångare, och till sist hittade jag den sista i en affär som skulle läggas ner. Jag gillar dom och jag tycker symboliken är så fin, den tilltalar mig…..
  Kramar♥

 12. God morgon i stugan denna tisdag! Ligger lågt några dagar framöver…Kramiz

 13. Jättefin! Gud vad duktig du är..:)

 14. Upphör nog aldrig att förvånas över din fantastiska kreativitet och framåtanda. Fint blir det också och det låter verkligen som du trivs. Drömfångare…. låter både spännande och intressant 🙂

 15. Jättefin! Vad pysslig du är! Jag önskar jag fått en sådan gen! 🙂

  Ja det var super mysigt och mysa med Emil 🙂

 16. ja, visst blev de bra 😉 tack mammsen =) puss

  och din drömfångare blev super! 🙂 Duktiga madrose!

 17. Jättetjusiga drömfångare. Du glömde väl inte pärlan i mitten? Den skall symbolisera något som jag inte minns riktigt var det var. Jag har hört historien om drömfångaren en gång i världen. Men din verkar ha alla ingredienserna för äkta sådan. Bara pärlan i mitten är med…

 18. Snygga!!!!!! Du är klurig du 😀

 19. Jag har aldrig sett en drömfångare förut, men hört talas om det någon gång! Den är ju snygg som mobil eller liknande! Kramar

 20. Så fint! Riktigt vackert 🙂

 21. Oj, vad vacker.
  Jag har gjort en av en papptallrik och lite garn… blev inte alls så där äkta 🙂
  Hoppas att den fungerar!

 22. Åh, den blev ju kanonfin!

 23. Den blev jättefin drömfångaren 🙂
  Du är så duktig!

  Ha en fin måndag!
  kram

 24. vilken fin drömfångare 🙂 du är duktig med dina handarbeten, allt blir så fint som du gör
  kramar

 25. Minst lika fin som vilken köpes som helst och mycket roligare att en som man gjort själv 🙂

 26. Oj så fina =) Önska man kunde göra sådana =)
  hehe.

  p.s Du får ursäkta mitt inlägg lite men är det ej intressant så behöver du absolut inte läsa haha. =)

  Men ha en bra dag kram

 27. Hej!
  Tjusiga drömfångar du har skapat, har sett den på instagram också! =)
  Jag har haft en bra helg, åkte iväg med killen och hans familj till deras hemställe på torsdag och varit där tills igår. Hjälpt till lite där och igår så blev det däckbyte på cykeln, saftkokning och gardiner sydda! =)
  Kram Elenor

 28. Så fina dina drömfångare blev. Jag har sett många såna, men vet ju inte vad man ska ha dem till mer än att de är fina. Jag har massor av fjädrar, som kommer från en gammal hattaffär och spetsdukar har jag många, för det har jag virkat många själv. Pärlor finns också, eftersom jag använder såna, när jag gör mina smycken. Kanske jag också skulle kunna göra såna här, för fina är de ju.

  Sv: Det var ju kul att du gillade mina ”linjer”.

  Kram/Gilla

 29. Hej. Vilka fina drömfångare du gör. Jag måste nog oxå ta och googla på drömfångare så jag får veta lite mer om dessa spännande ting.. Undrar just vad du drömde?
  Ha en fin Måndag

 30. Vilken mysig helgsysselsättning! Nu letar jag febrilt i minnet efter en bok jag läste om drömfångare! Hoppas jag kommer på den annars får jag ligga vaken i natt!
  Ha en skön dag!

 31. blev jätte fin 🙂

 32. Godmorgon! Snyggt gjort.. Du är kreativ!!!Vi lärde våra pågar att laga mat ,tvätta och baka innan de ”flög ut” … Ha en bra dag! Morgonkram!

 33. Vacker skapelse! Pryder verkligen sin plats.
  Hoppas den gör nytta också!
  Blev intresserad av drömfångare och dess ursprung,
  så jag googlade och hittade en hel del.

 34. Jättefina drömfångare! Du är så himla händig! Kramiz

 35. Wow, så fin den blev!!

 36. Mors,,Grattis till dottern..Snyggt jobbat med drömfångaren,riktigt fin blev den..Jag ska åka ner till Vreta på em..sonen ska till Danmark,blir några dagar,,Snoozdagar blir det..
  Här är det som det har varit senaste tiden,,Grått. 😛 Haé Kram.

 37. God morgon. Låter inte så svårt när du skriver. Jättefina blev dom. Här håller jag på med en poncho, ska bara knyta frans. Den ska vara klar tills någon gång i april, då hon som ska ha den kommer hem från Spanien. Inget mer på beställning nu. Kram

Speak Your Mind

*