Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 En stilla morgon.. Och den lugnaste helgen.. | En kopp kaffe

En stilla morgon.. Och den lugnaste helgen..

Den gamla telefonkiosken..
Vid Borås gamla järnvägsstation..

Jag gillar helt enkelt det röda mot den gula träbyggnaden..

250 / 365

Inte långt därifrån hittade jag en bil parkerad..
Bilen bar detta märket..

Vad det nu kan betyda.. ?
En OS-Ambassadör i Borås kanske ? 

251 / 365

Faktum är att det har varit.. Lugnaste helgen på år och dar känns det som, mannen har jobbat helg, jag har varit ledig och sonen har inte varit hemma. Så jag har varit helt allena och jag har fyllt på harmoni-förrådet med ”egen-tid”. Något som jag fullkomligt älskar att det inträffar då och då. Både mannen och jag har 5-veckor- schema, jag arbetar endast natt. Han arbetar både, nätter, kvällar och dagar samt helger. Båda gör vi 2 helger på dessa 5 veckor, men de ligger inte på samma veckor. Även han uppskattar den egen-tid som faller på honom liksom det gör för mig. Det gör att vi verkligen tar vara på tiden tillsammans, när vi har den.

En stund vid sjön.. 
Stilla, lugnt och alldeles tyst..

252 / 365

För 2 veckor sedan var jag med mannen på bilbingo.. 
(Vi vann då ingenting)
Denna helgen tog jag med mamma på bilbingo..
(Vi tutade hem 300 kr)

253 / 365

Möjligheten och tiden att virka har det funnits en hel del av, men det är nog det minsta jag har gjort. Endast några varv på de kommande julgardinerna (hissgardiner) har blivit gjorda i helgen. Än så länge har den växt fram så som jag önskade den. Snart är den ena klar och jag borde inom några dagar påbörja den andra. I köket har jag 2 fönster. 1 styck på 140, 1 styck på 100.

Helgbilden

Comments

 1. Så snyggt med den röda telefonkiosken mot det gula huset. Och jag som verkar vara inne i en nostalgisk period, jag faller direkt för telefonkiosken såklart! Tiden innan mobiltelefoner, när man petade i mynt efter mynt när man ringde hem och berättade att bussen var framme och man ville bli hämtad. Jag har berättat om telefonkioskerna för mina tjejer som är 9 och 11, de förstår inte riktigt hur vi kunde klara oss utan mobiltelefoner 😉

 2. Det var mig en rolig blandning av fotografier. Gillar telefonkiosken och (naturligtvis) sjön bäst! 🙂

 3. Ser du har hatt ei herleg helg.
  Nydelege bilder !

 4. Gott att du är klok att utnyttja de lediga dagarna på detta fina sätt. Inte alla som förmår det. Grattis till detta. Bilderna är jättefina och jag kan känna stillheten i bild tre. Så lugnt så rofyllt. Den där telefonkiosken är riktigt snygg och kul att den får stå kvar för många är vi som minns de gamla hytterna. Tack för jag följa med på din fina helg, och grattis till vinsten.

 5. Det låter så fridfullt och tryggt när jag läser. En skön helg med sol och egentid. Men så konstigt med en engelsk telefonkiosk mitt i Borås?

 6. Skönt med egen tid ibland. Det behöver man. Har Ni verkligen den där gamla telefonkiosken kvar. Hos oss i Norrtälje är de utdöda. OS-symbolen på bilen betyder att det den som kör den har något med OS att göra. Såtillvida att det inte är bil som är reklampelare för OS.

 7. Åh vilken underbar helg! Så kloka ord om egentid. Det tror jag absolut att vi alla behöver då och då. Ha det gott 🙂

 8. Det låter verkligen som en skön helg 🙂 Favoriten i bild blir naturligtvis den fina telefonkiosken! De borde det finnas fler av!

 9. Ja vi får se vad jag väljer för färg, vitt är inte optimalt med barn 🙂
  Härligt med en lugn helg och egentid 🙂
  Kram

 10. Det bästa som finns är ”egen tid” 🙂

 11. Det låter som en helt ljuvlig helg, egentid är så skönt när det inträffar ibland. Vad skoj att ni tutade hem lite pengar.

 12. Hej du.Jag har aldrig varit på en bilbingo,däremot på Brynäs If´s bingo i Gävle där har jag spelat några gånger..
  Ja släktforskning är spännande och kul..Din pappas sida,är det den som härstammar från norr??.Tänker på att det finns Björn i Dorotea..Haé Kram.

 13. Bilbingo har jag faktiskt aldrig varit på, men det verkar roligt. Egentid är väldigt viktigt tror jag. Man behöver det. Fast alla är ju olika, men jag tycker om lugnet och att man bara har sig själv att pyssla med.
  Hoppas du blir nöjd med bryggaren när den mal kaffet. Aromen ska ju bli super då..**
  Kramar♥

 14. Skönt med egentid! Du har ju att göra med gardinerna !! Kul att du och din mor vann! …SVAR:Det finns många roliga tanter Kram!

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud