En svart bågsjal..

Har jag sagt (skrivit) innan att jag älskar att virka sjalar ? I vilket fall som helst så har jag gjort det igen. Den förra blev en vit i samma mönster. Denna gången blev det en svart, något som alltid är användbart, men attans tråkig färg att virka och fotografera i. Mellan dessa två vita och svarta så har det blivit en och en annan beställning i olika färger. Nåväl, trots det så tröttnar jag inte på att virka sjalar 🙂

Många önskade ett mönster så jag har skrivit ner hur jag har gjort…

Garn: Cotton merc  8/4 Virknål: 2.5 Mått: ca 160 cm över axlarna, från spetsen upp till nacken ca 100 cm.

Sjalen virkas uppifrån nacken, och ner till spetsen. Varje båge / halvcirkel bygger 11 luftmaskor. Jag har 35 bågar dvs, 35 x 11 = 385 luftmaskor som start.

Starta upp med 385 luftmaskor + 2 lm

Varv 1. 1 stolpe i 8:e luftmaskan, 2 lm, 1 dubbelstolpe i samma maska, 2 lm, 1 dubbelstolpe i samma maska, 2 lm, 1 dubbelstolpe i samma maska, 2 lm, 1 dubbelstolpe i samma maska, 2 lm, 1 dubbelstolpe i samma maska, 2 lm, 1 fast maska i 6:e luftmaskan ifrån stolpgruppen. Upprepa detta varvet ut.

Varv 2. Smygmaskor upp till bågens topp. 3 luftmaskor, 1 stolpe mellan 1 och andra luftrummet från föregående varv. 3 luftmaskor, 1 stolpe i första luftrummet av bågen, 3 luftmaskor, en fast maska i mitten av bågen, 3 luftmaskor, 1 stolpe ner i luftrummet mellan de två sista stolparna… Upprepa varvet ut tills du har kommit till mitten av sista bågen.

Varv 3. 2 luftmaskor, 1 dubbelstolpe ner i 5 luftmaskan, 2 lm, upprepa så du har som på varv 1,  5 dubbeltolpar i samma maska. 2 lm fast maska i mitten av nästa båge.

Upprepas  med varv 1 och 2 sjalen ut..
Minskningen blir en halv båge på var sida om sjalen ut!

Och så här blev min vita sjal som har blivit använd flitigt..
Den är lite tjockare och virkad med Himalaya mercan..

Comments

 1. åh så fin! 🙂

 2. Jättesnygga schalar & så användbara 🙂
  Är avundsjuk.. för jag kan inte alls virka…

  Ha en fin onsdag!
  kram

 3. Kan tänka mig att det blir en del beställningar på sådana sjalar denna kyliga sommar…

 4. Jättefin sjal. Är ett väldigt snyggt och elegant plagg, dessutom one-size 😛 Men hur hinner du allt?

 5. Du är så duktig, jag önskar jag hade tålamod och lära mig sånt 🙂
  ja här skiner solen, mellan regnskurarna 🙂

 6. Jätte fina och användbara sjalar du tillverkar. Kan se hur du sitter ute och njuter av sommaren med din virkning i knät.
  Ha en skön dag. Kramen

 7. Den här sommaren har varit som gjord för varma och fina sjalar hittills!

 8. Så fin :).

 9. Riktigt snyggt! Alltid användbara saker! 🙂 KRam

 10. Det är ju så gott så det är klart 🙂
  Fina sjalar du gör 🙂
  Kram

 11. Hej du,,Fanken du måste vara virkningens ”Zlatan”,snabb o duktig… 😉 Oki,då har vi likadant väder,sol,,regn..Haé Kram. 😛

 12. Snygga sjalar. Kramar

 13. Jag tycker att du är så duktig med din virknål… Kram!

 14. Det verkar som om vi är lika virkgalna. I stället för att brodera en utlovad adventskalender, virkar jag det ena efter det andra. Kalendern är alldeles för svår för mej. Massor av färger och för tätt tyg att se ordentligt i. De här sjalarna gillar jag. Den vita mest. Men det är väl för att den är somrig.

  Kram/Gilla

Speak Your Mind

*