Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Endast jag vaken | En kopp kaffe

Endast jag vaken

Det är natt och det är väldigt tyst här, här i cybervärlden är det bra tyst med, känns som att endast jag är vaken.. natten till Lördag, många som har julledigt nu.. Men det finns många som även jobbar denna helgen.. liksom jag gör just nu.

Om jag tänker tbx på 80-talet så var det inte många yrkeskategorier som arbetade på helger, då var det oftast de som arbetade i en affär, men knappt det.. många affärer hade inte de öppningstider som de har idag. Nu kan man idag se att affärerna har öppet längre och längre, allt för att civilisationen skall kunna handla när som helst på dygnet.
 
Idag har nästan alla arbetsplatser full service för sina kunder att det krävs att det skall finns arbetskraft dygnet runt. Kraven och pressen är bra mkt högre än vad det någonsin har varit. Men vården har alltid haft sina arbetstider dygnet runt, och självklart skall det vara så, vi jobbar med människor.. även vården i egna hem erbjuder vård dygnet runt, det finns alltid personal att tillgå.

Personal, ja.. men hur är det med lönen för dessa? Inte är den så hög som den borde vara.. det kan jag säga, jag som själv jobbar inom vården.. bra konstigt att de som arbetar med apparater/maskiner ”döda ting” skall kunna tjäna mera än vad de som arbetar med människor skall ha.

Ja man har valt fel yrke måste jag säga.. eller? Nää, människor är faktiskt viktigare än prylar.. Så långt tror jag alla håller med mig om. 
 
Vården har även förändrats den med, till det bättre kan jag inte påstå.. man blir rädd att se hur vården fungerar idag, man tänker på den dagen man själv behöver den omsorg som de gamla har i sitt eget hem.

Visst en del saker har förbättrats för personalen, men inte för den gamle. Idag har vi väldigt bra hjälpmedel för att kunna sköta de sjuka, och tur är väl det eftersom vi har mer äldre och fler som är sjukare än vad de var när jag började med att jobba inom vården för 16 år sedan.

Comments

 1. Jo, nuförtiden jobbas det mera på helger.
  Kommer ihåg när jag växte upp,så jobbade man alltid på lördagar, och även gick några timmar i skolan.
  Men helgen var en vilodag 😉 som togs ganska bokstavligt…

  Ja, man blir orolig när man tänker på de försämringar som hänt i vården, speciellt för de gamla.
  Och visst oroar man sig för den dagen när man inte klarar så så bra själv och behöver hjälp, eller om man blir sjuk osv.

  Eftersom du har jobbat inom vården från det du var 16 år så har du nog sett en hel del, och upplevt förändringar genom tiderna.

  Jag tycker mycket om den medmänsklighet och värme du utrstrålar här i din blogg.
  Stor kram

 2. Skönt när det är lungt första natten iaf 🙂
  Konstigt att det är så med löner, människor är ju ’ndå viktigare än massa döda ting.

 3. Ja, jag har också undrat… Jag fick MYCKET bättre betalt när jag ”vaktade” maskiner, på fabrik, än när jag ”vaktade” människor, utvecklingsstörda i detta fallet…. Långt mycket tyngre och mer ansvarsfullt….

 4. nu sover du väl skönt (: ja komemr nog itne att välja vården vid nytt jobb. kramen

 5. Ja vid den tiden är det nog ganska tyst men vissa yrken kräver att man finns till dygnet runt. jag har en mor som har arbetat i vården och en svåger som jobbar femskift i industrin så jag vet att många får jobba då de flesta är lediga…

 6. godmorgon, fast du sover nog nu, jag håller med dig, ett liv utan att jobba med människor, jag inom livsmedel, både mat och människor, du inom vården, ja jag har svårt att inte göra det, jag ska nog göra ett inlägg om detta med arbetstiderna inom affären, kram biggan

 7. Jadu,förr klarade man sig fastän affärer inte hade öppet jämt.Man anpassar sig och storhandlar.Jobbar,ledig julafton iaf.Bara köra på sen över nyår.Schemat förändras inte bara för att det är storhelger.Ha en fin dag,kram 🙂

 8. Usch ja, man sliter för en brödlön. Som du säger så är det fel yrke man valt. Inom psykiatrin där våld ofta förekommer är inte lönen så väldigt hög heller. Det konstiga är att det är högre lön inom privat omsorg än i kommunal omsorg…hmmm…men jobbar hellre med människor än ”döda ting”

  Ska ut om en stund, när sambon har avslutat sitt viktiga uppdrag i WOW *ASG*

  *kram i natten*

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud