Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Fattigmansmat | En kopp kaffe

Fattigmansmat

Nöjd med mitt köp igår, kastade jag mig över spisen för att laga till strömming och potatismos…. Vet inte hur länge sedan jag åt det, inte nån gång efter viktoperationen i allafall. Strömming är nog en aning överskattat i en del hem misstänker jag…. Fattigmansmat förr i tiden, som åts oftare än vad det äts idag. Det var sonen som uttryckte sig en dag att han ville ha det till middag, en aning förvånad då barn inte brukar tycka om strömming. Gott var det oavsett!

Förr fanns det mycket fattigmansmat som man kallade det, mat då som idag är delikatesser och bra mycket dyrare än förr. Nog hade de iofs mer tillgång till allt förr än idag, med stora gårdar hade de allt, mjölk, kött, grönsaker, potatis.

Vad är fattigmansmat för dig ?

För att bara tänka på detta med grönsaker.. Hur dyrt är det inte idag egentligen ? Som överviktig (innan min viktoperation) kunde jag ha ursäkten att man hade minsann inte råd att äta så mycket grönsaker. Idag äter jag en massa grönsaker och visst, jag har ju råd. Faktum är att har jag inte grönsaker hemma i kylskåpet så känner jag mig ”fattig” 

Potatisen då ? Den åt de varje dag förr.. Men som sagt de hade tillgång till den, det var billig mat. Inte är den så dyr idag att man inte har råd med den, men används den så ofta i våra svenska kök ? Är vi så stressade och fulla med arbeten att vi inte hinner att stå och skala den ? För nog kan jag hålla med om att det är supertrist att skala potatis.. Men gott är det.. Och det finns ju så mycket man kan göra av den.

Comments

 1. håller med dig om att det är för jäkla tråkigt att skala potatis. men så gott.. i synnerhet raggmunk!!
  fattigmansmat=nudlar

 2. Guuuu vad gott!
  Fattigmansmat för mej är nudlar, pasta o blodpudding men likväl gott för det =)

 3. Fattigmansmat för mig är
  klimp som man kokar i vatten och salt,
  och äter med margarin.
  Eller ”dopp i kopp .

 4. God förmiddag. Fattigmansmat förr var väl potatis o flott. Sv. Ja dom serverar älg där, men idag ska det bli viltfärsbiffar o kantarellsås. Mums. Kram

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud