Fototriss * Jag gillar

Det har säkert inte föregått någon att jag gillar att fotografera, jag antar att vi alla fototrissare har med kameran som ett ”gilla-foto”. Jag är en enkel amatör som gillar att fota.

När jag var yngre, ja den tiden då man endast kunde fotografera analogt gick jag en fotokurs och lärde mig att framkalla bilder, det var spännande och redan där startade mitt fotointresse. Men måste säga att jag gillar verkligen dagens teknik med digitalt fotograferade. Inget krångel och inga filmrullar som skall iväg på framkallning.

Solnedgångar och soluppgångar kan jag inte påstår att jag gillar, snarare jag älskar dem, när de finns i min närhet missar jag inte ens sekund av att bara få se och njuta av ögonblicket oavsett vart jag befinner mig. Givetvis är kameran med då.

Kaffe…. Ja det förstår ni väl med namnet på bloggen.. En kopp kaffe, ja det förgyller dagen även om det i verkliga livet betyder många koppar kaffe. Kaffet är en social dryck, även om man dricker den ensam eller med någon annan. Med min kopp kaffe intill mig kan jag samtala med en vän, eller sitta med virkningen i knät, eller som nu med kaffet intill mig talar jag om för er vad jag gillar. Eller en del av vad jag gillar 😉

Se här vad andra fototrissare gillar… 🙂

Denna omgången är det en tävling, och första priset är ett presentkort på 1000 kr på coolstuff. Andra pris ett presentkort på 500 kr. Tredje pris ett presentkort på 300 kr.

Comments

 1. Ja visst är det kul att fotografera 🙂 Och en kopp kaffe, ja, det finns alltid i närheten av mig 🙂 Ha en bra dag!

 2. En mycket läcker triss i både bilder och text! Starkt jobbat 😛

 3. Fina bilder och ja kameran en bra följeslagare 🙂

 4. Personlig och fin triss 🙂

 5. Hmmm… gillas stark. =) Snygg triss och vilken fika, man blir inte lite sugen.

 6. Trevlig triss! Självklart ska kameran vara med!
  Min kamera är också med både här och där varje dag! Utan den är det litet trist!

 7. Härliga bilder, sista bilden tror jag skall tassa ut i köket..

 8. Fin triss 🙂

 9. Alltid så fina bilder hos dig! Visst är det en fröjd att fota o solnedgångar är underbara! Kaffedrickande är även jag expert på…har nära till automaten på jobbet! Kramiz

 10. Du är en puma på att fota, fantastiskt duktig
  Jo de var bra, hann med en del. kram

 11. Perfekta gilla bilder du har! =) Jag älskar också solnedgångar, du kommer nog att få se lite bilder på min blogg framöver från resan! =)
  Underbart med minneskort, förenklar fotograferingen en hel del! =)
  Kram Elenor

 12. Känner igen mig. Jag älskar att fota och ser mycket i bilder, som att det här skulle bli en fin bild med mera. Tyvärr känner jag dock att tid för foto har blivit mindre på sista tiden :/.

 13. trycker på gillaknappen åt din triss:) tjohoj

 14. Väldigt härligt att det är så enkelt att fotografera idag! Och håller med dig, soluppgångar och nedgångar är fantastiska. Även om jag är alldeles för morgontrött för att lyckas uppleva de där uppgångarna speciellt ofta…
  KRAMAR

 15. Ja visst är det kul med den digitala tekniken. Nu är det bara att knäppa på.

  Underbar bild på solnedgången.

 16. Jo, nördar är vi allt! Så att gilla är inte svårt, eller hur, gillar din triss. Min laptop packade ju ihop så jag har inte fixat bildspelet från Hälleforsnäs ännu, men det kommer. Riktigt fina bilder.!

  Ha det gott i veckan Nett!

 17. Tar en kopp kaffe sammen med eg jeg.
  Flott triss.
  Ha en deilig kveld 🙂

  http://www.starbear.no/mormor/2012/10/28/jag-gillar-var-oppgaven/

 18. Hej Nett 🙂
  Fina bilder som vanligt från din sida. Du får gärna besöka min nya och fräscha hemsida som har fått sig en make-over när det gäller både layout och innehåll. Titta gärna in och skriv gärna en rad i gästboken, om du tycker om sidan och framförallt bilderna 🙂

  Ha de gött! / Sami

 19. Härliga saker du gillar, håller nog med på alla tre. Ha en fin start på veckan!
  😆

 20. Jag gillar också att fotografera, vackra solnedgångar och att fika! 😛
  Det sistnämnda syns i min triss den här veckan 😉

 21. ja, solnedgångar kan man ta många kort på..

 22. Härlig fototriss med saker som Du gillar och även jag gillar dessa saker….

 23. En mumsig triss med fint foto av solnedgången.

 24. Jag gillar samma saker som dig men byter helst kaffet mot en kopp choklad 😉 En fin och varierad triss du visar och som alltid med en passande text därtill.

 25. En kopp kaffe brukar vara en lugn stund…..

 26. Så fint triss!
  Den sista var ju riktigt frestande nu.

 27. fina bilder:3 god fika:D

 28. Lätt att hålla med om alla din gillar-grejer 🙂

 29. Snygga gilla-bilder :). Solnedgången är fantastisk och fikat ser inbjudande ut.

 30. Ja! En kamera till! Fika säger man inte nej till :))

 31. vilken fin fototriss på tre saker som du tycker om 🙂
  jag kan också skriva under på alla tre 🙂
  Sv: fast de flesta kvinnor förr arbetade ju inte utanför hemmet så de hade väl mer tid på det viset
  kramar

 32. Fiffig triss!

  Sv: Så det finns reflexgarn att sticka/virka av? Det har jag inte hört nåt om förut.

  Kram/Gilla

 33. haha ja jag fick problem vilka av alla skulle jag fotografera 🙂

 34. Mmm… kaffe är livet de;) Fina blider, fin triss, gillar den sista mest!

 35. Kul igenkänningseffekt på dina bilder, vet ju vad du gillar genom bloggen. Kameran i första bilden var ett kul grepp. Sen är solnedgångar alltid tacksamma, härlig triss.

 36. Det har nog inte undgått någon vad du gillar! Du är duktig på att fota! Bella tyckte att det var kul att vara på kurs.Jag tycker också att det är bra med kurs ..och att man får ordning på sina hundar. Kram!

 37. Fin triss du satt ihop! Mitten bilden var ju underbar!

 38. Kaffet med wienerbrödet väckte någon som sov i mig… det blir en söndagspromenad till affären idag….
  Fina triss!

 39. Så klart. Vi fototrissare gillar ju att fotografera. Fast märket på din första bild är inte mitt bästa kameramärke. 😉
  Så min favoritbild blir den tredje. Kaffe!

 40. Jag hade också velat ha en systemkamera!!

 41. Vilken toppentriss, 🙂 den passar dig perfekt tycker jag.
  Kramar♥

 42. Tjusigt! Det där wienerbröd såg gott ut 🙂

  Kram

 43. Hej du,,här i Vreta var det -6,4 i morse,,nu när solen har varit på plats ett tag är det +4.
  Din triss var ju du på fläcken,,när det begav sig så gillade jag att vara i mörkrummet,jag hade mörkrumskurser på mitt jobb under många år,,vi startade även en fotoklubb tror det var 1974,,företaget hette då,,General Foods,,så jag kallade klubben för ”GF fotarna”,klubben liksom självdog när digitalkamerorna kom..Haé Kram. 😛

 44. Vilken bra fototriss 🙂
  kan man rösta på dig?
  Hoppas du vinner .-)
  Kram

 45. Fin och härlig gillartriss!
  Ha en bra dag!

 46. Ja, det där kan man inte annat än gilla 🙂

 47. Det var en fin triss du har. Jag har inte kikat efter vad man ska ha än.

  Kram/Gilla

 48. Ja det var en perfekt triss på vad du gillar. Kram

Speak Your Mind

*