Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Fototriss – Min stad | En kopp kaffe

Fototriss – Min stad

Borås, staden jag arbetar och lever i. Staden som är känd för sin textil / postorder och sina knallar. Nog har alltid någon historia eller något att säga om Borås. För det mesta får man i första hand höra att Borås är staden som det regnar mest i. Men så är ju inte fallet, även om det regnar en hel del här runt omkring i tätorterna.

De senaste åren har textilindustrin / postorder försvunnit allt mera och staden har blomstrat upp med andra kännetecken istället. Genom fototrissen visar jag här upp tre bilder på ett tema.. Min stad / by / ort.

Den långa Pinocchio på 9 meter..

Staty på Södra Torget..

Väggkonst på Sandwalls plats

Fototriss – Min stad / by / ort

Denna vecka är det dessutom tävling där man kan vinna 3 nätter på
Vandrarhemmet Castanea i Stockholm för 2 personer.

Comments

 1. Det där känner jag igen är ju lit nu och då där hos dig.
  Ha en fin fredag
  Kram Meta

 2. Gillar alla konstverken du visar upp! Jag har varit i Borås några gånger, men varje gång har vi tagit buss från stationen till zoo och varit där hela dagen, så jag har inte sett något av själva staden. Men zoot är fint! Kul att jag fick se lite mer nu hos dig!

 3. Borås är fint med alla sina statyer. Man tänker inte på det när man oftast bara åker dit för att handla….Fin triss.

 4. Det var riktigt fina bilder du visar från dina hemtrakter. 😎

 5. 😉 Hej
  Borås har jag inte varit i.Men gillar Ellos katalogen och Klingels.Men Klingels är väl inte i Borås.
  Och nog är det mörrkt!.kram,Inger

 6. Fin triss från din hemstad Borås plus trevliga människor bo där med vännen …..Kramen

 7. Fina bilder från Borås…

 8. Fin fototriss 🙂

 9. Godmorgon, nu börja jag återhämta mig

 10. Sv: Kör du också med Google Crome? Jag gissar att det programmet har rättstavning också. Virkeri! Ha, ha! Rött!

  Kram/Gilla

 11. En Borås-triss till! Tänkte på Fotobrus som jag besökte nyss. Trevlig triss och konst är verkligen något jag gillar i stadsbilder!

 12. Kväller,,Läckra Boråsbilder,,Kul med Pinoccio i Borås eller som den Amerikanske konstnären kallade den ”Walking To Borås”
  Nu gör avståndet så att det blir ett telefongrattis..Haé Kram. 😛

 13. Tack! Såg sen när jag goggla att jag borde tagit från sidan istället, ännu finare kyrka då, men så är det när man är lite småstressad i regnet när man tar dem! 🙂

 14. Bra triss Men varför är Pinocchio i Borås??Jag har haft en bra helg ha en bra natt vännen! Kram!

 15. Vackert, blev tyvärr inte Borås förra helgen, blir kanske en annan helg! 🙂
  Bra trissat! 🙂

  rätt svar var jag befunnit mig kommer upp under kvällen 🙂

 16. Tjusig konst i din stad, mitten statyn finns här i Umeå också! =)
  Hoppas du haft en bra jobbhelg!
  Kram Elenor

 17. Fin triss! och fina inslag i stadsbilden. 🙂

 18. Fin triss. Men det regnar visst mer i Borås. Tom statyerna har ju galonisar på sig. Vi här i Jönköping får väl tacka för att ni tar hand om regnet innan det kommer till oss. Kram 😉

 19. Trevliga inslag i stadsmiljön. Gillar det lilla barnet i overallen, ser lite sorgset ut. Ha en fin vecka!

 20. Varför Pinoccio??? Jag menar varför står han staty i Borås? Härliga bilder!!!!

 21. Härliga bilder, vi var till Borås Djurpark på semester för några år sedan och bodde på Scandic hotell i stan. Jättemysig stad var det :).

 22. Ja men du..här har jag ju varit några gånger iaf..men dessa sköna filurer har jag inte sett..så trevligt du presenterar Borås. 😉

 23. Min äldsta dotter pluggade tre år i Borås (flyttade därifrån i våras efter sin examen). Så jag har flera härliga minnen från Borås. Jag minns hur vacker julskyltningen är där. Alla granarna på torget. Det är vackert med ån och parken mitt i stan. En stad som det är lätt att promenera runt i. Mysiga fik och matställen och shopping.

  Kram/Anna-Karin

 24. Vilka fina statyer. Borås har jag aldrig varit i men jag läser faktiskt en kurs på distans hos högskolan där 🙂

 25. VAD gör Pinoccio i Borås? Bra trissat! Kram

 26. Hej, mittenbilden är aldeles härlig !!!! (jag arbetar på kindergarden 😉 Och jag tycker mycket om alla dina bilder 🙂 😯 😛 💡 😆

 27. Jättefina bilder i din triss. Skulpturerna och konsten är fantastisk. En variant av den lilla flickan i sin skrövliga overall har vi också här i Umeå, i stadsdelen Umedalen. Hon står precis utanför en ingång och man vill verkligen ta in henne i värmen där hon står och ser så övergiven ut. Men jättefin 😛

 28. Kände på mig att Pinnocchio skulle dyka upp. den sista bilden var fin och dagiisstayn har jag inte sett tidigare. Ser precis ut som barnet skall dyka ned i en lerig sandlåda.när som helst.

 29. Mycket härlig triss!

 30. Vilken tur att inte v också valde konst i veckans triss. Hade först tänkt göra det. Blev annat hos oss istället! Jättefina bilder. Älskar lilla Ute, som är så charmig!!

 31. Borås är en mysig stad 🙂

  Ha en fin dag!
  Kram

 32. Vackert..
  För en som gillar att shoppa har man koll på att Borås är hemmastad för många postordervaruhus. Kul att det börjar blandas upp med lite mer saker..

  Kramisar

 33. fina bilder!
  Du visar verkligen en annan sida av Borås 🙂

 34. Härliga bilder från Borås. Det var många år sen jag var där. Det var på den tiden, när textilindustrin stod i sin glans. Vi var där för att göra inköp till vår butik. Jag tror att det var sista gången, som man anordnade en mässa. Sen blev det ju Stockholm eller Köpenhamn för oss.

  Kram/Gilla

 35. Fina bilder på tre av Borås alla konstverk.
  Jag kan ju dela trissen med dig, för det är ju min stad också 😉

 36. Roligt att få se konst från Borås! Där har det hänt mycket sedan jag flyttade därifrån! Fin konst, statyn på Södra Torget går rakt in i hjärtat!

 37. Fina detaljer från en, för mig, outforskad stad. Men du gör mig nyfiken 🙂

 38. God morgon/fm. Trevlig triss. Kram

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud