Grattis med smörgåstårta

Förr gjorde jag smörgåstårta ofta, alltid vid kalas och utöver det hände det att jag gjorde det extra. Många år har gått sedan jag använde mina gamla recept, men nu så. Igår tillverkades det en smörgåstårta för 12 personer här i köket som jag tänkte dela med mig.

Tycker det är sällan som man kan köpa landgångs bröd i affären därav brukar jag då istället köpa skivad franska (rost bröd). Jag klipper av kanterna och fyller upp en serveringsbricka med 12 bitar. Smörar på det lagret och lägger sedan ett lager med vad man vill, jag valde skivad leverpastej på mitt första lager. Lägger ytterligare på ett lager med bröd med avklippta kanter. Smörar och sedan lägger på ett lager fyllning.

Därefter ytterligare ett lager med bröd med avklippta kanter, Smörar detta och lägger sedan på garneringen som jag valde att packa in kanterna med skivad ost, därefter köttbullar, skinka, räkor, ägg och dill. Klart och inpackat i plastfolie så gottar det till sig extra smarrigt till dagen efter, alltså idag. Grattis på födelsedagen älskling!

Recept på fyllning till 12 personer:

Lager 1, en hel arboga leverpastej 500 gram. Alternativ, räkor, tonfisk eller vad du nu kan tänka dig.

Lager 2,

1 burk creme fraiche
En liten burk krossad ananas
En halv burk gröna ärtor
2 rivna äpplen (helst gröna)
3 msk bostongurka.
2-3 msk Majonäs.

Allt detta rörs ihop med en slev i en skål.

Comments

 1. Åh vad gott!!

 2. Ser riktigt smaskig ut 🙂

 3. ahaa det är så man gör 🙂

 4. Det ser gott ut!

 5. Det lätt mumsigt och ser god ut. Hoppas sambon gillar den med. Grattis till han!

 6. Hej!
  Hade du inte bott så långt bort så hade jag kommit förbi med ett kort till din älskling och nallat lite smörgåstårta! =)
  Fortfarande snuvig och orkeslös men klarade av Stockholms turen i alla fall!
  Ha en fin söndag!
  Kram Elenor

 7. Ser ut att vara en god smörgåstårta. Kram

 8. Smörgåstårtor säljer jag många av, men inte så här års. Det är mer till våren, då det är dop, konfirmationer, studenter mm mm Tycker det är superkul att göra !

  Hoppas den blev uppskattad !!!

  kram

 9. Du är ju bara för suverän. Tänk vad det enkla kan ibland bli bäst och smakrikast. Det behöver inte vara krångligare. Jag använder hönökaka som underlägg i flera våningar och det går också lika bra.

  Ska baske mig planka ditt recept och så fort jag ser ananas vet jag att jag gillar det…hehe.

  Grattar jag med din älskling… *fniss*

  Ha det bäst/ S 😉

 10. Åhh så god den ser ut!! Och jag är alldeles för bakis för att ens tänka på mat ju ! Förlåt att jag inte kommer hälsa det till mattias också.. Och hoppas den smakar bra! 🙂 PUUSS

 11. Låter riktigt gott 🙂 Har aldrig smakat smörgåstårta med leverpastej, kanske dags?

  Ha en fin söndag! Och grattis till Din älskling.
  Kram

 12. grattis till honom 🙂

 13. Smarrig tårta du har gjort!! Ja barn är härliga! Just nu så åskar det här! kram!

 14. Hej du,,Jaha då grattar vi Gubben,,du om det fattas en bit på tårtan när du tar fram den,,då har jag varit där och snott den..Jo då bortsett från gårdagens evinnerliga regnande så är allt bra,, 🙄 i dag är det sådär väder,,Haé Kram. 😛

 15. Jag skrattade gott åt att du skrev att man ska ha Arbogapastej. Jag har själv bott i Arboga, men här i Skåne, tycker man att den är lite för hård. Så det sägs att man kan kasta Arbogapastejen i golvet och den studsar då som en tennisboll. Här nere är leverpastejerna mer bredbara. Det är sällan man hittar Arbogas här.

  Din smörgåstårta ser fantastisk ut. God och smarrig och vacker.

  sv: Det går bra att läsa tidningen på nätet, men det är mysigare och bekvämare att läsa papperstidningen i sängen. ;-D

  Kram/Gilla

 16. Smörgåstårta tillhör en av mina favoriter, men tyvärr är det idag väldigt sällan som jag äter det! :/

 17. Den såg god ut 🙂

  Grattis till gubben!
  ha en fin söndag!
  Kram

 18. Sv: Tack, det gick bra att jobba , förutom konstiga drömmar i natt..:S

  Så gott med smörgåstårta!

 19. Åå, så gott det lät!

 20. GRATTIS till mannen din 🙂
  vilken smarrig smörgåstårta
  kramar

 21. Ser väldans gott ut !

 22. Åh jösses så gott! Jag kommer på besök tror jag 😉

 23. oh vad gott, nu blev jag hungrig!!! 🙂

  Ja bara en massa regn… 🙁

 24. O vad gott det ser ut verkade ju inte så svårt heller 🙂

Speak Your Mind

*