Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Att ha i kapp säcken | En kopp kaffe

Att ha i kapp säcken

Bland de viktigaste utbildningarna en människa bör ha med sig i sin kapp säck måste ändå vara HLR utbildning Bra att ha både i arbetet och i vardagen. Man vet aldrig när man behöver använda sig av det man har lärt sig på utbildningen, kanske på en närstående eller som först på plats till en trafikolycka. förhoppningsvis så behöver man aldrig att använda sina kunskaper eller kanske väldigt få ggr i ens liv.

Jag har utbildningen men har aldrig behövt använda den i vardagen. Trots utbildningen har jag heller inte behövt använda den många ggr i och under arbetet på de 21 år som jag har arbetat inom vården. Viktigt att utbildningen återkommer med jämna mellanrum så man håller sig uppdaterad. På vår arbetsplats har vi även en hjärtstartare, något som inte finns överallt.

Min första HLR utbildning fick jag när jag började att arbeta inom vården, men jag önskar att utbildningen eller tycker att den borde vara en grundläggande kunskap hos alla.. Dvs det borde finnas med på schemat för elever i grundskolan. För att det skall kunna genomföras behövs det även fler instruktörer inom hjärt och lungräddning.

Skulle man hamna i en situation där HLR behövs så larma alltid SOS innan man startar hjärt och lungräddning, man kan sedan utöva den ända fram tills sjukvårds personal kommer på plats till hjälp för att ta över. All insats kan rädda liv.

Har du själv genomgått utbildningen ? Om du har utbildningen, känner du dig tillräckligt säker på hur du skall använda dig av kunskaperna ? Och har du behövt använda dig det i praktiken ?

Comments

 1. Vi ska få utbildningen på jobbet, men det har ju varit lite rörigt då vi blev utan butikschef så vi får väl se när det kan bli av… men helt klart bra att ha!
  kram

 2. Nå jag fick utbildningen i gymnasiet . Men inte fått uppdatera mig efter de. Hyfsade kunskaper skulle jag säga då. Har inte behövt använda den i praktiken.
  Bra inlägg.

 3. Jag har genomgått utbildningen men nej, jag känner mig inte säker på den. Det var ett tag sen och jag har inte ”torr-tränat” så… kanske dags att söka sig till en sån kurs igen.

  Härligt att du kan den och att du slipper använda den alltför ofta 🙂

 4. Skulle verkligen behöva gå en sån..

 5. När jag läste till uska fick jag lära mig den, dock den gamla. Med 15 kompressioner och 5 inblås om jag inte minns fel. Vet att man brukar gå sån utbildning i 8an och 9an med.

 6. Viktiga saker du tar upp!
  Jag är den i vår fotbollsförening som utbildar ledarna i HLR. När man är ledare för barn och ungdomar tycker jag det är en självklarhet att man kan HLR. Ändå får man mer eller mindre tvinga dit ledarna för att de ska komma.
  Fick ”tyvärr” användning av det i verkliga livet en gång och tyvärr dog han. Men jag o min kollega höll honom i liv med HLR tills ambulansen kom och tog över, så då känner man ändå att man gjort allt man kunnat.

 7. Just ja, det ska jag ta upp på jobbet, flera år sedan vi hade det, så det måste helt klart uppdateras! Tack för påminnelsen! =)
  Kram Elenor

 8. Jag har gått en HLR-utbildning när jag var 26 så nu när jag fick erbjudande på jobbet om att gå den så tänkte jag att ja minst vart 10 år bör man ju gå om den och uppdatera sig…egentligen oftare!

 9. Jag fick min HLR utbildning i Civilförsvarsförbundet. Det var visserligen ett tag sedan nu. Men även jag håller med om att det är viktigt att få en sådan kurs. Man vet inte när den kan komma till användning…

 10. Jag arbetade inom vården förr. Och nu som lärare fick vi HLR.Svar:Maten var god!! Jag gjorde så mycket så det blev repris idag.. Kram!

 11. Jag har inte fått möjlighet att gå en sån utbildning men vill gärna.
  Skönt att du inte behövt använda dig av dina kunskaper. Det är bra tryggt att veta att dom finns där ifall att..

  Kramisar

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud