Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 I mitt barndomshjärta.. | En kopp kaffe

I mitt barndomshjärta..

Jag återvände till mitt käraste Hälleforsnäs, där jag bodde där jag trivdes och där jag hade mitt hjärta… Jag var barn och jag hade mina allra bästa barndomsminnen härifrån. Ett litet samhälle som har runt 1500 invånare idag.

Förr, då…. Var samhällets största inkomstkälla ”Brukets blå” ett gjuteri där traktens invånare jobbade, själv var jag bara barn men jag minns hur skitiga alla arbetare var då de kom ut från sin arbetsplats.

Idag lever inte bruket kvar, och byggnaderna har rustats upp en aning och det är en kärna av museum, affärer och konstverksbutiker som vi besökte.

Själva brukets huvudlokaler stod öde.. som om tiden har stannat, allt är bara lite mindre nu som vuxen än som tiden då man var barn.

När vi flyttade in i samhället så fanns det gott om ”blåa stenar” de var i överflöd och alla skiftade de i blå, turkos och grönt… Som liten var det en skatt, jag älskade att gå och inspektera dessa stenar, dess ytskikt som skiftade i både form och färgnyanser. Idag finns de knappt ett spår av dem, men eftersom jag har bott här och eftersom jag  vet var de fanns så hittade jag ändå några av dem.. Stenjakt och lite grävande så fick jag med mig några hem. Jag har ett kommande projekt för dem.

Några av dem jag fick med mig hem..

Comments

 1. Härliga blå nyanser på dessa stenar. Ska bli kul att få veta vad Ditt projekt för dem kan vara. Jag är nyfiken redan…

 2. Så mysigt att vandra där man varit som barn och bara minnas. det är lite som en andakt! Fina blå stenar! 🙂

 3. Kul att komma dit och minnas kan jag tänka mig!

 4. Så vackra stenar..Du kommer säkert att hitta på något att göra med dom..Kram!

 5. Så vackra stenar,roligt att hitta några och spara dom, och med din kreativitet så blir det säkert ett fint projekt.. 😉
  Kram vännen o ha en fin dag♥

 6. Så vackert 🙂

 7. vilka vackra blå stenar, du tycker säkert att de är lika vackra nu som när du var barn
  kramar

 8. Ja det var snällt av dom 🙂 Hoppas bara min blir lika fint stickad.
  Roligt och allt är såklart större när man är barn. Vet själv vissa ställen man varit på men kul att se med nya ögon 🙂 SPännande att se vad du ska göra med dom blå stenarna!
  Kram

 9. Jag skrev ju fel. Min äldste son har två barn och ett barnbarn.

  Kram/Gilla

 10. Tänk vad allting krymper, när man själv har blivit stor. Det är likadant för mig, när jag återser min barndoms bygder.

  Det var ju mycket vackra stenar du fick tag på. Vad heter de?

  Sv: Sonen har bott i Stockholm sen början av 1980-talet. Min dotter ännu längre och den äldste sonen kom dit på 1990-talet nån gång tror jag det var. Så jag är van att inte träffa dem så ofta. Tyvärr! Men tillfälle kommer i slutet på månaden, för då reser jag upp för att vara med om ett av min dotters barnbarns dop. Hon har fyra barnbarn nu och min äldste son har två. Den yngstes båda döttrar har inte börjat än trots att de är gamla nog.

  Vi hade det gott i går.

  Kram/Gilla

 11. Skattjakter är roliga!

 12. God morgon. Dessa stenar fanns förr vid järnvägen här med. Nu finns inte ens järnvägen kvar. Kram

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud