Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Kolbulle i norr.. | En kopp kaffe

Kolbulle i norr..

Med ett besök hos kusinen med familj i norr blev vi bjudna på kolbulle…. Förr mig något alldeles ny upplevelse, inte långt ifrån en blandning mellan pannkaka och fläskpannkaka. Att tillaga den skiljde dock rejält.. ! Mättande var den och absolut en spännande matupplevelse.

Vi intog kolbulle i Festlokalen..
Med en passande varningsskylt..

 

Comments

 1. Trevligt att få testa nått nytt 🙂

 2. Innan jag visste vad kolbulle var så trodde jag att det var en svart boll men ack så fel jag hade då jag åt en sådan i Funäsdalen, det var supergott, dock lite salt. Rätt likt fläskpannkaka fast fläsket ligger ovanpå.

 3. jaaa det är supergott – det gör jag varje sommar på öppen eld. Trodde inte att sönernas ”tjejer” skulle gilla det, men det gör de liksom barnbarnen.

 4. Makapären som kolbullen gräddas på är en trumma från en toppmatat tvättmaskin. Perfekt för kaffepannan, stekpannan, murikka. Roligt att ha fått bjuda på lite annorlunda mat. Salt fläsk, mjöl, vatten och salt, enkelt men gott. Nu är det snart våran tur att ha semester, Norge med lofoten, saltströmmen, narvik mm. Ha det gott.
  //Kocken.

  Fascinerad över hur påhittig du är..
  Hoppas att ni får en alldeles underbar semester du och hela familjen 🙂
 5. Roligt att prova nytt 🙂 Ja passande skylt 😉 Kram

 6. Kolbulle låter inte så gott, men det är väl som med palt.Det låter inte heller speciellt gott men är toppen mumsigt.. 😉 Det är alltid roligt att prova nya maträtter när man besöker olika landskap..
  Jo tack,idag känner jag mig lite piggare,
  Kram vännen o ha det gott♥

 7. Minner om slik ”pannekake” min gamle onkel pleide å steke.
  Snertet skilt.
  Ha en fin dag 🙂

 8. Det är alltid roligt att prova något nytt!
  Vilken intressant makapär kolbullen tillagas med!

  Svar: Vad kul att du följt med endel på vår resa. Bloggen har varit till stor vinning för våra nära och kära här hemma. Men jag ser det som en fantastisk tillgång nu när man redan har börjat se tillbaka. Man glömmer så lätt. Vi har ju inte heller suttit på en sandstrand i flera veckor, vi har ju upplevt nya saker varje dag. Vi har fantastiskt många intryck med oss.

  Ja, resan var väldigt lyckad och mycket välplanerad. 3 av våra 5 veckor var ett paket via Swansons Amerikaresor. Med det paketet följde det med vägbeskrivningar, kartor, information om stater, städer och resemålstips samt vad man kunde se på vägen. En handbok som var mycket väl använd!

  Hoppas du har en fin dag!
  kram

 9. kolbulle har jag aldrig ätit men jag har läst om att både skogsarbetare och rallare lagade till sådan kost
  kramar

 10. Vad häftigt :)) Inget jag känner igen hemifrån. Spännande med nya saker 🙂 kram

 11. Vad spännande med nya maträtter 🙂 ja, varningsskylten är bäst! Ha en fin dag =)

 12. Ja, i den lokalen befann sig familjen Björn.

  Sv: Din kommentarer i går gick inte fram till mig, utan jag fick dem idag på morgonen. Kommentarerna syns ju inte förrän jag har godkänt dem.

  1. Visst är det gott med det fina badvädret.

  2. Nu har alltså båda kommentarerna kommit in. Björn som Björn. Haha! Arg eller inte!

  Idag har vädret börjat med en mulen himmel. Risk för regn säger man. Men att säga risk är ju fel, när det är så torrt i markerna. Vi har risk för eld och grödorna har mognat för tidigt och blir sämre då.

  Kram/Gilla

 13. Låter gott, måste vara spännande att prova kolbulle. 😉

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud