Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Le Réunion | En kopp kaffe

Le Réunion

 

Den franska paradis-ön Le Réunion som ligger 700 km öster om Madagaskar mitt ute i indiska oceanen är ett typiskt kommande resmål som lockar mitt intresse stort.. Ju mer jag ser och tänker på ön så känns den förtrollande vacker och orörd, skulle nog vilja påstå att jag blir en aning trollbunden. Ön bjuder på så mycket mer än sol och bad som i och för sig är härligt det med, men i mitt resmål söker jag gärna något mer än så.

Réunions nationalpark, bergsklättring eller golf… ?
Äventyr eller nöjen.. ?
Eller varför inte både och.. !

Utöver det normala med att bo på hotell skulle jag vilja inkvartera mig in i ett litet hus, där jag kan rå om mig själv och bara få vara. Att sedan bege sig ut för att utforska ön till fots på klättring och vandring, eller varför inte på en hästrygg. Nog inser jag att en sådan här resa skulle kräva mer en en veckas vistelse.

Öns omkrets är mer än 20 mil med badstränder och laguner. Jag har aldrig snorklat i mitt liv, men skulle gärna vilja.. Att snorkla där vore en dröm. Med alla de 550 fiskarter samt 150 korallarter som ön har.  Hela ön och dess vatten känns som ett outforskat område som jag gärna vill se närmare på.

Jag blundar och ser mig själv på de vita stränderna med vågornas brus och en fläktande vind, med solens värme känner jag att det är skönt med ett bad, för att senare fram mot kvällen befinna mig kvar för att se solnedgången magnifikt falla ner sakteliga.. Att få närvara och beundra öns makter. Det kallar jag stämningsfull harmoni.

Le Réunion, ön som har fått ett lockande intresse i mig… Blundar, och drömmer mig bort!  Vi lär få ses i framtiden och bekanta oss närmare, kanske inom snar framtid. Nog vet jag att du kommer att ta emot mig och visa mig dina allra bästa sidor.

 

Comments

 1. Men å vilket ställe svackors, å otroligtfina bilder…

 2. Tack!

  Där skulle nog vara fantastiskt 🙂
  Kram

 3. Det där stället lät verkligen inte helt fel. Jag skulle gärna åka dit jag också.

 4. Trevlig plats att drömma om. Skulle gärna följa med. Kram

 5. vilken härlig dröm, hela ön verkar ju vara som Edens lustgård 🙂
  kramar

 6. Hej!
  Det ser verkligen helt magiskt ut där! =)
  Lite varmare än här också, inte många grader på morgonen men skönt att solen värmer under dagarna fortfarande! =)
  Snart slut på första helveckan på jobbet, vaknade med huvudvärk så ser fram emot helgen nu!
  Ha en fin fredag!
  Kram Elenor

 7. Mors,,ja verkligen ett resmål att drömma om,,skulle inte ha något emot att följa med,,hoppas du kan förverkliga din dröm en dag.. 😛 Haé Kram.

 8. Ser helt underbart ut! Nej, en vecka lär nog inte räcka till…Kramiz

 9. Vad underbart ställe. kram

 10. Jag kan tänka mej att följa med!!!Jag får inte remissen så där utan vidare..Ja det är en stilig påg du har… Kram!

 11. hihi big love gånger 4 på dig me 😀 puss!
  Det såg inte helt fel ut! Bjuder du 😉

 12. Det låter som ett drömställe – fär den som tål sol och värme… Jag får drömma om Island och Irland och kanske Alaska i stället…

 13. Det är helt underbart att snorkla. Jag skulle gärna åka till Reunion… Kram

 14. Det ser verkligen ut som en riktig paradisö. Något att upptäcka och längta bort tilll…

 15. Bara att boka och åka 😉

 16. Det ser ju verkligen ut som en paradisö. Otroliga bilder därifrån. Men jag undrar om jag hade trivts där. Hur kom du på idén att skriva om Réunion? Är det så att du vill resa dit på riktigt?

  Kram/Gilla

 17. låter som en otrolig ö vill gärna åka dit nu 🙂

 18. Låter verkligen som en paradisö 🙂 Har en känsla av att vi inom en snar framtid får läsa ett inlägg om din vistelse där 😉
  Sv: Visst finns Röd måne att lyssna på 🙂

 19. Aha…
  Det är därför vi ska börja spara. Då visste man resmålet nästa år. 🙂

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud