Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Membranös glomerulonefrit | En kopp kaffe

Membranös glomerulonefrit

För dryga 11 år sedan fick jag beskedet att något inte stod rätt till med mina njurar.. För ca 10 år  sedan tillbaka gjorde jag en njurbiopsi och fick då reda på att jag har sjukdomen ”Membranös glomerulonefrit” dvs, en kronisk njurinflammation. Den går inte att bota, den går däremot att leva med. Med ständiga provtagningar och läkarbesök så finns sjukdomen under uppsikt.

Nu 10 år senare får jag en förfrågan om att dela med mig av mitt njurbiopsiprov (som jag gjorde för 10 år sedan) för att forska vidare om varför olika njursjukdomar uppstår. Jag har tackat ja till detta forskningsprojekt och hoppas att mitt bidrag skall hjälpa till i projektet.

Då när det upptäcktes var jag gravid med Lucas, njurarna tog en del stryk av graviditeten, efter graviditeten diskuterades det om jag skulle gå på cellgiftsbehandling samt kortison. Men mina njurar återhämtade sig såpass att det inte behövdes som tur var. Med åren har värdena gått upp och ner. Som bäst har de mått nu de sista tre åren, och jag tror själv att det beror på mina förlorade (ej saknade) kilon.

Sjukdomen finns dock kvar… som sagt obotbar, men går att leva alldeles utmärkt med. Såpass bra att jag knappt märker av den.

Comments

 1. Hoppas de kommer på ett sätt att bota de.

 2. Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År. Kram

 3. Det är ju jättebra om man kan påverka lite själv även om den är kronisk. Jag tror nog dom extra kilona gjorde saken värre. Så brukar det vara..
  Jag har en vän nu som genomgått en likadan operation som du. Bara för några veckor sen.

  Gott nytt år
  Kramisar

 4. Oj oj så mycket olika sjukdomar det finns. Vad trist för dig, men skönt ändå att du kan leva relativt normalt med den.
  Vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År
  Kram

 5. Va bra med forskning !!
  GOTT NYTT ÅR !!
  Kram Helene.

 6. Bra att du vill hjälpa till med forskningen. Ett Gott Nytt år önskar jag dig och din familj. Kram

 7. Tittat in för att önska dej ett riktigt GOTT NYTT ÅR !!!!

 8. Fint av dig att ställa upp för forskningen…det är ju med hjälp av sådant dom utvecklingen inom medicin går framåt! kramiz

 9. Starkt inlägg!
  Jag hoppas du kan hjälpa många med en blivande forskningen.
  Skönt för dig att sjukdomen går att leva med, men jag kan tro att det inte alltid är så lätt.
  Nyårskram!

 10. Hur märker man att man har den där sjukdomen då? Är det något du lider av? Hoppas inte!
  kram

  De såg att det var något med njurarna genom ett enkelt urinprov. Men vad visste de inte då, inget som jag fick reda på efter graviditeten för det gick inte att göra en njurbiopsi så länge jag var gravid. Inga större problem förutom huvudvärk, ont i leder.. en biverkning till sjukdomen är ex vara gikt.
 11. Jag deltar i en forskning om hur kroppen mår efter ett kejsarsnitt… är ju 14 år sedan jag gjorde det sista, och jag får fortfarande frågeformulär som jag snällt fyller i och skickar in. Jag tänker som så att även om jag oftast får svara ”nej” på alla frågor om besvär så är ju även det en hjälp till forskningen. Känns bra att liksom ”hjälpa till” 🙂

  krameli

 12. Heder åt dig som ställer upp för forskningen, måste till skams erkänna att jag inte hört talas om den sjukdomen.. 😐 Men skönt att du mår bra i alla fall..
  Kram vännen.. 🙂

 13. Jag tycker det är bra att du är med i forskningsprojektet. 🙂 Jag är själv med i forskning som handlar om rehabilitering efter en stroke/ anerysm. Är jätteviktigt att kunna hjälpa till för framtiden tycker jag. (Kanske är det lite yrkesskada oxå. :-P)

 14. Så skönt att du varit ok de sista åren men också bra att dom håller koll på dig.
  jag har fått struma i år och varit riktigt risig. Men det ska väl bli bra med tiden när tabletterna ställt allt i sin ordning.

  KRAM

 15. Vad jävligt att du fick en sån sjukdom och att den inte går att bota. Vad bra att du hjälper forskningen med dina provtagningar.

 16. Så underbart att läsa, har ju själv problem med njurarna men det är ju p.g.a. diabetesen. Kram

 17. va fint av dej att dela med dej av dej själv till forskningen, å va skönt att du ej känner av din sjukdom nu, massor av GOTT NYTT ÅR kramar

 18. Jag önskar dej gott nytt år. Kram

 19. Vilken fin insats du gör för forskningen och vad skönt att det funkar bra att leva med den sjukdomen…

  Gott nytt år !
  Kramar

 20. Bra och dela med sig till forskning, jag skulle inte tveka n sekund vid en sådan förfrågan 🙂

 21. Vad bra ändå att ett så gammalt prov kan vara nytta med så långt efter. Ha en fortsatt fin kväll och Gott nytt år om vi inte hörs innan!

 22. Varför har alla sjukdomar så förbaskat tjusiga namn.
  Du är toppen som ställer upp för forskning och jag tycker det är bra att dom frågar först innan dom bara gör!
  KRAMAR och jag önskar dig ett fantastiskt fint 2012!

 23. Forskning är viktigt och du är viktig som ställer upp.
  Kram

 24. Bra att du tänker som du gör! Kan det hjälpa andra så ställer jag också alltid gärna upp. Trist med din sjukdom även om det inte är farligt.. Jag har själv struma, och lite piller varje dag gör det ok =)
  KRAM

 25. Nog måste det kännas bra att kunna vara med och hjälpa till med forskningen. Det gör du alldeles rätt i. Jag är gudskelov utan värre sjukdomar, men OM, så hade jag gärna ställt upp också. Min dotter fick bröstcancer och blev uttagen till en undersökning med ett speciellt sätt att forska om vissa mediciner med mera. Men hon fick ytterligare en svulst så hon fick inte vara med i undersökningen. MEN hon fick samma behandling som hon skulle ha fått. Nu är hon friskskriven sen mer än fem år sen. Nån nytta har det ju gjort att hon blev uttagen.

  Sv: Jag kan både läsa och se på TV när jag stickar, men inte samtidigt med alla tre på en gång.

  Kram/Gilla

 26. Vad spännande, alltid en bra känsla när man eventuellt kan hjälpa till! 😀

 27. Kul att hjälpa till med forskningen så att den går framåt 🙂

  Sv: Kanske lika bra att inte ha några alls 🙂

 28. Bra att du ställer upp för forskningen……….Kommer absolut att testa det ikväll.. Kram!

 29. Så fint du skriver 🙂 Jag är säker på att din text kan ge hopp till flera med samma sjukdom, kanske kunde du sprida den till flera sidor 🙂 I övrigt tycker jag att du är en så modig person som gjorde GBP operationen, men med så fin livsinställning klarar man det mesta. Kram

 30. OJ vad mycket man aldrig har hört talas om! 😯
  En annan har ju idiopatisk allergi, hehe, men det är ju inget om man betänker det berättar om.
  BRA tycker jag att du vill ”dela med dig”, forskningen behöver det, helt klart! Det är kanske så som när jag skrev om organdonation, är man berädd att TA EMOT, så ”måste” man ju vara berädd att GE också, tycker jag, och samma sak med forkningen/nya mediciner. Är man berädd att TA EMOT så bör man hjälpa till om det är möjligt så att säga.

 31. Ja men ni hinner nog mysa lite i helgen också 🙂
  Kram

 32. Vad bra att du tackat ja :-)n Det kan ju hjälpa både dig & andra njursjuka i framtiden 🙂
  BRA TÄNKT!!!

  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram

 33. Ja verkligen laddad haha
  Tanke på 14 burkar sen okt till dec, lär dessa vara ti feb

  Oj vilken läsning va du gått igenom
  Du kommer ge detta projekt till fullo, rätt tös på rätt plats
  En tös som e inne i dettaoch inte en som kommer från skolbänken
  Blir tagen av din läsning
  Håller tummarna
  Kram

 34. Hoppas att detta kommer att kunna ge forskningen en rejäl skjuts framåt!

 35. Hoppas att det kan hjälpa forskningen framåt. Skönt att du mår bättre nu 🙂
  Kram

 36. Hoppas att forskningen kan ge svar på varför man får den här sjukdomen. Skönt att du mår bra trots allt och hoppas att du alltid får göra det! kram

 37. Det er mye vi kan og må leve med. Og mye vi kan bidra til oppklaring på.
  La oss det og nyte livet i fulle drag hele tiden 🙂

 38. skönt blogg namn haha!

 39. Hejsan Nett,,ja mitt projekt är spännande,,hoppas jag går iland med det,,skulle vara kul om denna unika inspelning gick att bevara för framtiden och för alla ortsbor som inte känner till att den finns..
  Klart du ställer upp när det behövs för forskningen,och man hoppas att det blir ett bra resultat..Gott slut och Gott Nytt År…Kramen. 😛

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud