Mjölk på flaska

Har kommit tillbaka..
Och visst är det charmigt med att det gamla kommer tillbaka..
Och varför inte lägga nån krona extra på lokalt producerat ifrån självaste grannen..

221 / 365

I vår lokala ICA-butik kan man köpa flaskan, och fylla på mjölken själv. Flaskan tar man sedan eget ansvar för att rengöra och redo för att fylla på vid varje ica-besök. Förr fick man mjölken hem till stentrappan, men här får jag ta mig till butiken. Mjölken har en fetthalt på 4.1 % och jag tycker att det är ett underbart initiativ och jag lär hoppa på den lokala trenden, även om det inte används så mycket mjölk här i detta hushållet. Men jag gillar charmen över den lokala nygamla tänkandet.

Har även köpt hem lokalt tillverkat mjöl..

Och då var jag ju bara ”tvungen” att baka lite till.. 
Chokladrutor, bakat med lokalt mjöl och mjölk..

222 / 365

Det har blivit en hel del annat bakat med, och nu har jag fyllt upp frysen på en massa kaffebröd. Det känns skönt extra skönt att ha skapat fram bakverk med närproducerade råvaror, och jag intalar mig även själv att det smakar desto bättre. Ingen har då iallafall tagit skada av att smaska i sig något extra gott till kaffet 🙂

Fredagstema – Människoskapelser

Comments

 1. En sak till: Rätt var det är kommer det lokala nygamla tänkandet till nytta en dag…

 2. Vad bra och roligt med mjölken 🙂

 3. Åh så coolt, skulle jag också vilja ha, flaskmjölk…..;)

 4. Men det var en rolig idé. Det har jag aldrig sett här i Stockholm.
  Att få hem mjölkflaskor på sin tomt, så är det väl fortfarande i England.
  Kram

 5. Verkligen charmigt! Lätt att jag skulle handla mjölk på det viset om man hade kunnat det i min lokala affär 🙂 Vilken strålande ide!

 6. Jag har inga lokala kvar på ön som inte producerar längre tyvärr. De tre senaste stora bönder har lagt ned på en 8-10 års period.

 7. Vilken rolig idé av dem

  / Caroline, som numera har sitt andranamn som alias.

 8. Mjöl som är närproducerat köper jag ibland, hade det funnits mjölk också hade jag nappat direkt! Härligt initiativ! 🙂

 9. Åh ge mig mjölken! Tycker det är charmigt att den är i flaska 😀

 10. Så himla coolt med flaskor för mjölk, och påfyllning för egen maskin! Mer sådant! Tänk vad det ska spara förpackningar! … och kanske gynna den lokala bonden lite mer.

 11. Jag har inte ännu köpt mjölk på flaska. Jo, det har jag visst, men det är många år sedan. Kul när det kommer tillbaka! Kram

 12. hej! allt bra? 🙂

 13. Närproducerat,,skitbra,,så skulle många fler tänka,finns ett sådant alternativ köper jag det..
  UNO det brukar jag spela ibland med mina barnbarn,,,men förlorar alltid..Haé Kram.

 14. Roligt när gammalt kommer tillbaka! Minns också mjölkflaskorna av glas men de försvann ju ur handeln när allt rationaliserades! Hoppas det är många som vill ta besväret att rengöra flaskorna så att ni kan köpa lösmjölk i fortsättningen!
  Ha det bra!

 15. Vad roligt det med mjölken! 🙂
  Lokaltillverkat är alltid trevligt 🙂

 16. Jag minns förr när man var liten, då var det mjölk på glasflaskor som gällde. Härligt initiativ det där, hoppas det kommer på många fler ställen i landet.
  Kramar♥

 17. gillar det det där med mjölkflaskan… Köpte alltid mjölk direkt från gården förr…men tyvärr finns det inte några mjölkbönder kvar på nära håll, 🙁

 18. Mjölk på flaska !Vilket bra initiativ! .Hoppas att det kommer hit!…………….Ja plattorna blev så fina!! Kram!

Speak Your Mind

*