Mjuk och fluffig..

En snabbvirkad mössa till sonen i resår virkning…
*nöjd kille* 

När sonen skulle bege sig av till skolan i morse satte han på sig en mössa, ja hua det är kallt om huvudet utan mössa… I lådan ser jag att det var den enda mössan han hade kvar, ja ni vet mössor i den åldern försvinner och hamnar på alla möjliga platser.. Så han bad mig virka en mössa till han. sagt och gjort, när han kom hem från skolan så var den klar, och han blev nöjd.

Jag frihands virkade mössan, men så här gjorde jag..

Jag började virka nerifrån och upp…

Startade med en virkad luftmaskekedja som jag satte ihop med en smyg maska  virkade stolpar första varvet ut. Sammanlagt 60 stolpar påbörjade jag sedan resår virkning runt om, hela vägen upp till hjässan, där trädde jag sedan i garnet runt om mellan maskorna och drog åt så mössan sluter sig upptill, fäste garnet och där var mössan klar.

Virknål 7.0 med garnet Helen… Lycka till!

Banne mig att jag skall virka flera mössor av detta mönstret…

Comments

 1. Så jättefin mössa. Visste inte att man kunde virka i resår, eller kanske inte behövt.
  Virkade först en mössa men kände att jag hellre ville börja uppifrån så jag gjorde om lite. Dessutom virkade jag 3 st bakifrån och 1 st framifrån. Då blev det en helt annan struktur på mönstret. Tack för grundmönstret.

 2. Hur virkade du resåren? Hittat miljoner olika lösningar ^^

 3. Fin fint 🙂

 4. Jag avundas dig, du är så himla duktig på detta och du verkar vara så extremt snabb också.

  Tack 🙂
  Jo jag är nog ganska snabb med virknålen, även en skön avkoppling på kvällarna till TV:n 🙂
 5. Den blev jättefin 🙂

 6. Otroligt fin mössa!
  sv: Åh eller hur, pippisarna är så söta. 🙂 Tusen tack för din fina kommentar kära du! ♥

 7. Snygg mössa 🙂
  Förstår att han blev nöjd och glad 🙂
  Kramen♥

 8. God förmiddag,,Jädrans vilken fräsig mössa det blev,,men vi vet ju att du är en hejare med virkkroken,,så grattis Sonen till mössan..Haé Kram. 😛

 9. Jättesnygg mössa 🙂
  Du är så DUKTIG!

  Ha en fin dag!
  Kram

 10. Den där mössan var riktigt snygg tycker jag.
  kram =)

 11. Jo, mössa är ett måste nu och så himla bra för honom att ha en mamma som fixar det hela, lätt o snabbt! Du är så himla duktig! Kramiz

 12. Jag hatar mössa… även då jag bodde i Jämtland så fixade jag inte det där med mössa… Men den här mössan var ju jättefin på sonen och vad BRA att han förstår att man ska ha mössa på sig då det är kallt ute !
  kram kram

 13. Jättefin!Och varm!

 14. Vilken fin mössa!

 15. resårvirkning har jag aldrig gjort.

 16. Supersnygg ju. Ser ut som om den vore köpt. Bra virkat 🙂

  Kramisar

 17. Snygg mössa…

 18. jättefin mössa, inte för att jag förstod hur du gjort den men 🙂
  Sv: en systemkamera är kanske en bra utmaning 🙂
  kramar

 19. Vilken lycka för honom att mamma fixar snygga mössor lätt som en plätt! 🙂 Kram

 20. Jättesnyggt 😀

 21. Det är bra att ha något rejält på huvudet nu! 🙂

 22. Sv: Ja verkligen !

  Ha en fin kväll!

 23. Så fin!

 24. Tänk om man hade lärt sig att virka 🙂

 25. Jättesnygg mössa, resår virkning har jag aldrig gjort. Det blev mycket snyggt. 😛 Ha en fin Nobelkväll. 🙂

  Tack, den blev verkligen bra..
  Sonen föredrar den mössan före sin andre 🙂
 26. Jätte fin mössa! 🙂

  Jag älskar läsa böcker,men väljer andra böcker och läsa när jag väl får tid och läsa.

 27. Vad fin den var, ha en fin Nobellkväll
  kram

 28. Den mössa blev ju jättefin. O billigt är ju det garnet oxå. Har inge att göra just nu. Skulle köpa garn idag till en tröja åt mej, men det glömde jag bort. Kram

Speak Your Mind

*