Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Nyvirkat till hemmet | En kopp kaffe

Nyvirkat till hemmet

Här hemma har jag städat och därmed satt upp nya gardiner, då jag verkligen gillade mina virkade gardiner som jag satte upp i sovrummet så kunde jag inte låta bli att virka även till de tre fönster jag har i kök / v-rum, jag valde gammelrosa färg och en aning tjockare garn än de jag använde mig till sovrummet, gammelrosa tycker jag passar bra nu till hösten.

Gardinlängder är lätt att virka, det tar iofs lite tid men helt klart värt det, rummet får en helt annan atmosfär med virkat än tyglängder, jag gillar dem rätt slätt med att de är enkla utan en massa mönster, och att de är skira och släpper igenom ljuset därute. Helt klart lär det säkert bli virkade längder när det är dags att byta nästa gång 🙂

Virkade kuddar fanns även i planeringsstadiet, men när jag fick se de gammelrosa kuddarna när jag var ute och shoppade så visste jag att just de ville jag ha. För den delen så kan man iofs komplettera dessa kuddar ihop med ett par virkade.

Jag tillverkade även en egen Maria Montazami tofs för skojs skull, något som var kul och det lär säkert bli fler gjorda, perfekt att göra av garn som är överblivet efter färdiga projekt som blir över, garn som oftast brukar bli liggandes.. De nästkommande skall jag leka till det med pärlor och annan dekoration som ligger och skräpar här hemma. Tofsarna får mig att tänka på förr, de man oftast hade som gardinomtag. Idag är de fina att låta dem bara att hänga.

Comments

 1. Fint du har det i ditt hem.

 2. Virkat är så fint och passar överallt. Du är så himla flink med din virknål! Kramiz

 3. Jättefint…duktig du är. Fint med tofsen med:)

 4. Jättefint 🙂

 5. Snyggt med virkade gardiner. Färgen gillar jag 🙂
  Kramen♥

 6. Gammelrosa är så snyggt! Jag gillar när gardinlängder släpper igenom ljus! Jag har tagit bort en del gardinlängder och har bara gardinkappor och vips blev det mycket ljusare i köket!
  Ha det så gott! Kram

 7. Jag gillar också gammelrosa, men trodde det var ”ute” med virkat. På 80-talet hade jag massor av virkade gardiner och dukar. Nu är de utsorterade… Kanske dags att plocka fram virknålen igen 😉

  Har du nån beskrivning på gardinerna?

 8. Dina virkade gardinlängder är fina,hjärta med ljuset gillar jag samt de rosa kuddarna! kram

 9. Va fint det blev! =) Gammelrosa är verkligen snyggt! =)

  Jag har en utmaning till dig! =) Kika in på min sida så får du se =)

 10. Vad duktig du är som pysslar så:)

 11. Trodde pysselsäsongen startade i Oktober, när det blir mörkt och tråkigt. Men om det finns inspiration och ideer kööör givetvis 🙂

 12. Hej du,,Kul att få åka med dottern i hennes nya bil,som hon körde med sitt nya körkort på fickan,,ännu en milstolpe i hennes unga liv..Grattis..Haé Kram 😛
  Jag har en regnsjuk gråmulen dag här hos mig..Kramen. 😥

 13. Så vackert med virkade gardiner och jag håller med dig…gammelrosa är en ljuvlig färg att använda nu när hösten börjar göra sig påmind så smått.
  Underbara bilder!
  Sv: Vad skönt att det gick bra på vägarna. Jag minns att jag var ganska nervös när jag premiäråkte med dottern, fast det kunde jag ju inte visa förstås 😉 Och det gick så klart hur bra som helst 🙂

 14. Hej!
  Fint med virkade gardiner och dukar, passade perfekt in med din nya kuddar också! =)
  Lite sol idag men betydligt kyligare ute, tagit en rast innan vi ska iväg på studiebesök!
  Kram Elenor

 15. Det kommer fler klänningar imorgon!! Kram!

 16. vad fint det blev med det gammelrosa garnet, jättefint med extra ljusinsläpp och så
  vackra kuddar
  kramar

 17. Du kan då virka för kung och mosterland. Det blev ju fina gardiner. Förr hade jag egenvirkade över fönstret med spetsmönster.

  Nu börjar ju hästen och då går väl vanorna i gamla spår. Så vi kommer nog att ha Baloo rätt mycket igen.

  Bilen var ju festlig, så jag tror dej att du också hade fotat den.

  Kram/Gilla

 18. Mmm, börjar bli dags med sånt där plock nu när sommaren lder mot sitt slut o allt. Men den biten överlåter jag även åt frun här i huset även fortsättningsvis 🙂 Ha det gott!

 19. Hm … På tide å bytte til høstgardiner? Ja, ja, jeg får finne noen heklede noen jeg også 🙂
  De ligger vel et eller annet sted. Fine gardiner også mye lettere det er med lengder og ikke hele bredder.
  Ha en fin dag. Klem 🙂

 20. Så fina dom blev,och visst är det snyggt med virkade gardiner, ljuset går igenom på ett sånt fint sätt….kuddarna var toppensnygga också,mild och fin färg.
  Jag har såna tofsomtag som ligget,det var ju som sagt poppis för en hel del år sen. Bäst att spara,det kanske kommer igen.. 😉
  Kramiz♥

 21. Den gamelrosa tyckte jag om mönstret på..Ja det var en svkopplande resa. Ha en bra dag!Kram! 😉

 22. Den gamelrosa tyckte jag om mönstret på..Ja det var en svkopplande resa. Ha en bra dag!Kram!

 23. God morgon. Förr virkade jag gardinkappor. Men det är lagt på hyllan. Var o fikade i tisdags hos en gammal arb.kompis o hon hade virkad gardinkappa i köket. Kram

 24. jätte fina

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud