Om jag vinner..

En massa pengar skall jag säga upp mig.. En mening som jag har fått höra ofta det senaste… Hur skulle du själv göra ? Själv funderar jag över hur jag skulle göra. Och faktiskt så skulle jag fortsätta att jobba oavsett hur många miljoner jag än skulle vinna. Jag älskar mitt jobb och kan inte tänka mig att gå hemma och dra, jag skulle få nippran och klättra på väggarna även om jag är ganska uppfinningsrik och lätt att ta till mig projekt och sysselsättningar. Ett arbete för mig handlar inte enbart om att få mat på bordet. Glädjen att få känna att man gör nytta och har en fast punkt att komma till. Dessutom är arbetskamraterna så viktiga och utan ett arbete så skulle ens sociala samvaro minskas drastiskt.

Däremot skulle jag mycket väl kunna tänka mig att gå ner i tjänst, kanske jobba halvtid för att kunna hinna med mer som att renovera här hemma och ut och resa allt oftare än man gör idag. Men aldrig säga upp mig om jag nu skulle göra det så vore det för ett annat jobb. Jag tror inte att jag skulle vara samma person om jag skulle gå hemma för mycket får en känsla av att jag enbart skulle bli sur och allmänt tråkig. Varje dag skulle nog bli densamma till slut och jag skulle nog mer och mer bli apatisk.

Det finns stunder då jag önskade att jag hade ett jobb som inte är ett vårdjobb som jag har idag. Kanske jobba på lager eller annat arbete som inte kräver att man jobbar med människor, samt en arbetsplats där det finns en blandning av både kvinnliga och manliga arbetskamrater. Men å andra sidan.. Hade jag haft ett sådant jobb skulle jag säkerligen efter ett tag längta tillbaka till vården. Ett dilemma, kanske man skulle ha 2 jobb för att fylla ut ens egna önskemål.

Men jag ger ändå inte upp hoppet om att vinna storkovan nån dag. Kanske skulle ta och testa WinTingo Casino som jag snubblade över för en stund sedan. Nåväl, ingen chans att man vinner en massa pengar så att man kan släppa tanken på hur man skulle göra om man vann. Jag får helt enkelt hålla mig till nuet och fortsätta julstöket här hemma. Än är det en del kvar att fixa innan julafton men jag håller takten med tiden här hemma och känner ingen direkt stress. Bara att återgå tillbaka till köket genast.

Comments

 1. Önskar dej en underbar & fridfull jul!
  🙂

 2. Tänkvärt & roligt inlägg. Tror kanske det följer med åren det där med att sluta jobba……själv kan jag mycket väl tänka mig det! Då skulle jag äntligen få tillräckligt med tid att det som jag inte hunnit med i livet tillräckligt, nämligen musik & att skriva!
  Jag förstår samtidigt resonemanget om att göra nytta, ha arbetskamrater mm, men det där är väldigt individuellt, beroende på arbetsplats, kollegor osv.
  Min absoluta dröm vore nog att vinna så där mkt pengar så man inte var tvungen att arbeta utan bara gjorde det när lusten tränger på, då kunde jag vikariera som lärare och träffa ungdomar under mer avslappnade former och slippa allt annat runt omkring och DÅ skulle man verkligen kunna göra nytta!
  Det blev mig en lång kommentar…….

 3. Jag hade gjort som Veiken .
  Kram!

 4. Jag skulle också fortsätta som nu, jag gillar också mitt jobb! Och sen skulle jag bjuda min allra bästa familj på nån fantastisk upplevelse…..en resa till solen kanske. 🙂

 5. Jag skulle inte ändra någonting om storkovan ramlade in. Möjligen lite mer guldkant på tillvaron. Kramar

Speak Your Mind

*