Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Parisberättelse | En kopp kaffe

Parisberättelse

Jag betalade drygt 6000 kr för en resa till Paris för mig och min dotter. Med det fick vi flyg, hotell 3 nätter samt frukost. Hotellet vi hade bokat var tre-stjärnigt och med små rum, men mycket fräscht och väldigt bra service, det låg precis intill Triumfbågen. Utöver det utforskade vi på  egen hand.

Magiskt med eiffeltornet på natten…
Går knappt att beskriva i ord och bild, det måste upplevas..

Staden..

Den är magiskt, det finns mycket att se och mycket att fota gällande kultur och arkitektur.  Med helheten i bakfickan så kan man bara inte låta bli att fascineras av eiffeltornet, både dag och nattetid. Staden är ganska lätt att navigera sig i, om man utgår från Triumfbågen som ligger i en rondell så grenar sig gatorna som tårtbitar runt om. Champs Elysees är den största gatan och den är bra trafikerad, för fotfolket så har den superbreda trottoarer, har aldrig sett något liknande.

Folket… Trevliga och tillmötesgående, för 25 år sedan kunde man knappt klara sig på engelska språket där, idag kommer man längre även om de (många) fortfarande inte är bra på engelska. Men på Hotell, sevärdheter, restauranger osv funkar det bra, man förstår och blir förstådd.

Sevärdheter… Ja de är många, och tips är att redan innan resan bestämma sig för vad man vill se och utgå från det om man skall hinna med mycket på få dagar. Det är långa köer för att bege sig upp till ex eiffeltornet, triumfbågen osv. Är du ungdom under 25 år så kommer man in för halva priset på många av sevärdheterna. Man kan välja det som passar en bäst, att ta en tur med turistbussen och lösa en eller 2 dagars-pass eller så kan kan gå.

Priser… Det är ingen billig stad, det kostar mer att ”leva” där än här hemma.. De använder euro och en enkel middag på en restaurang kostar allt från 15-20 euro, en halv liter öl kostar upp mot 9 euro. En kopp kaffe, 4.50 euro. Vatten i flaska i butiken kostar 1 euro.  Sevärdheter kostar runt 10 euro upp till 15 euro. Turistbussen kostar 27 euro för en hel dag. 1 euro står i skrivande stund för 9 kr.

Maten.. Nja, vad skall jag säga. det går att äta och är ok, jag är definitivt inte kräsen av mig, men jag tyckte att det smakade ingenting. Ska du beställa hamburgare eller kött och du ber om very, very well done.. så får du ändå nästintill rått kött. Däremot är de en aning duktigare på desserter än de är på maten.

Även på dagen var eiffeltornet magiskt att se på..

Allmänna bra tips…

 • Det går flygbuss, tunnelbana eller taxi från flygplatsen till hotellet. Vi tog taxi till hotellet när vi anlände och det kostade runt 600 svenska kronor. Från hotellet när vi skulle hem tog vi flygbussen och den kostade ca 150 svenska kr per person.
 • På hotellets receptioner finns det oftast visitkort där du har adress och telefonnummer till hotellet, jag har alltid för vana att stoppa ner en sådan i väskan för att ha om man åker taxi. I Paris räcker det inte med att säga vilket hotell du skall till, det är så stort så en gatuadress är ett måste. Passa även på att ta dig en karta, även det brukar finnas att få på hotellet.
 • Se till att ha bra skor med dig om du skall gå mycket..
 • När du skall åka hem var ute i god tid att komma rätt på själva flygplatsen, den är enorm och är uppdelad i etapper.. Charles de Gaulle eller på franska ”Roissy” är den näst största flygplatsen i Europa. Inne på flygplatsområdet går det bussar och de är gratis.

Comments

 1. Det lät som en bra resa och mycket bra tips oxå 🙂

 2. Underbart! Vill oxå åka till Paris!

 3. Låter som en bra resa och jag vill med till paris 🙂
  Kram

 4. åå jätte bra info!!
  jag vill också åka dit!!

 5. Hej!Paris är en fin stad om man har pengar.Det var länge sedan,som jag var i Paris. Nog 25 år sedan.Och då kunde inte fransmännen engelska.
  Har ni ätit grodlår?Gott var det!
  Kram,Inger

 6. Sv: Jo, men jag tänkte mer på själva resan – att det är dyrt att leva i Paris är en annan sak 🙂

 7. En underbar stad! Vi hade tur när vi var där och hittade sista dagen en restaurang med guddomlig fransk mat. även vi gjorde ju en sk kortresa, torsdag till söndag och hann med otroligt mycket! Kramiz

 8. – Tack:) Ja vissa plagg faller man lite extra för och vill ha fler än bara en färg haha.

  Bra berättelse och fina bilder!

 9. Det var ju länge sen vi var i Paris, så jag kan ju inte jämföra deras priser idag. Men när man räknar om € till svenska kronor, blir det ju faktiskt inte så många kronor i alla fall.

  Kram/Gilla

 10. Ja, er resa blev betydligt dyrare än vår till Belgrad, där allt fortfarande var hyffsat billigt 🙂 Paris är en underbar stad, men jag kan bara hålla med om flygplatsen – den ÄR enorm!!!

  Ja, den här festen ska de nog sent glömma…blir väldigt ”amerikansk”, men det gillar både jag och dottern. 🙂 och som vanligt är det ju sååå roligt med allt planerande innan – sånt gillar ju jag!

  kram kram

 11. Bra saker du har punktat ut!
  Eiffeltornet är otroligt. Jag har aldrig varit så kissnödig som jag var när jag stod under Eiffeltornet…..hemskt! Annars gillar jag Paris! 🙂 Kramar

 12. Åhh, nu vill jag åka till Paris. Bra tips! Men först ska jag ta en tur till Amsterdam…

 13. Det var ju länge sen vi var i Paris, så det är svårt att jämföra priserna nu. Men det verkar inte vara så himla dyrt ändå, jämfört med andra resmål.

  När jag var där kan jag inte påminna mig att Triumfbågen var upplyst på kvällarna, men vi kanske inte var där vid rätt tidpunkt. Jag har i alla fall varit allra längst uppe också. Men det var nästan 40 år sen. Skönt för er att våren hade kommit så långt.

  Kram/Gilla

 14. Mysigt med mor och dotter på resa 🙂
  Kramen♥

 15. Det var ju inte alls dyrt!! 🙂

 16. Mycket bra reseberättelse. Precis allt man behöver veta. Vad dyrt det var där, men det får man väll ta. trist med maten och jag som inte vill ha rött i köttet.

  Tack 🙂 ja nog var det dyrt att leva där, men precis man får ta det. Vi snålade inte direkt och vi njöt av alla ögonblick 🙂 Jag gillar inte rött kött heller så jag försökte beställa in annat sådant som man kände till som ex lasagne, carbonara, pizza osv.. Och det var ok men inte mer än så, ganska smaklöst.
 17. Oj ska jag dit någon gång så får jag ha någon van med mej. Inte bara gubben o jag. Då kommer vi bort. Kram

 18. Ja dyrt verkar det vara,och knepigt med maten.Den tror man ju ska vara utsökt efter allt man hör om det franska köket. Men i det stora hela så verkar det ändå vara en härlig upplevelse att utforska Paris.. 🙂
  Kramen o ha en fin dag♥

 19. Oj vad dyrt att leva där..

  eiffeltornet ser verkligen nice ut!

 20. Å vad glad jag blir av att du saknat mig lite =) det värmer!!

  Jag vill så hemskt gärna åka till Paris, jag har för vana att ta större bit än vad jag klarar av, men drömmen är att bila till Paris, men min man vill inte, tycker sånt är jobbigt.
  Men vill se lite av Holland, Tyskland och Danmark… men får nog ta land för land om jag ska åka med mannen =).
  Men vad vackert det är om natten.. gud så avis man är =) . Hoppas ni har en super bra dag. kram på dig.

 21. Någon gång skulle jag vilja uppleva Paris. Tack för tipsen. Men man får komma ihåg att ta med en tjock plånbok tydligen..

  Sv. Problemet sitter en bit från vår tomt på en mark som inte tilllhör oss. Det har täppts till lite där. Förhoppningsvis får vi föreningen med på att betala en del för att åtgärda problemet. Men det är inte billigt. Nya dräneringsrör behövs bl a..

  Kramisar

 22. Britt-Inger Söderberg (Bitte) says:

  Däruppe i tornet satt man och drack en god drink.Paris är en underbar stad och…STOR! 8 ggr så stor som Sthlm 😯

  Mysigt att sitta däruppe och ta en drink, hade nog jag med gjort om det inte hade varit så mycket folk, och då var ändå klockan runt midnatt när vi åkte upp.
 23. ja det är verkligen tur de! 🙂 Puss
  Bra paris berättelse!! 😀

 24. en härlig upplevelse att få uppleva Paris tillsammans med sin dotter, jag har ju också varit där, då en vecka, men det var längesedan så priserna har säkert blivit annorlunda, för jag upplevde inte att Paris var dyrt när det gäller maten och maten var väldigt bra
  kramar

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud