Restankar och funderingar..

Vart skall jag resa i år ? Det finns så många lockande resmål, en del mer än andra. Ett lyckat resår för mig  är att få åka på 2 resor per år. En kulturresa på tidiga vårkanten, där man kan möta våren tidigare än här hemma. Samt en charterresa på sena sommaren t.ex. hit för att få uppleva sol och värme så man klarar sig långt in på de den långa hösten här hemma. Egentligen borde jag inrikta mig mer på att åka under vinterhalvåret då jag upplever den årstiden som den värsta.

Med ett leende minns jag förra årets resa till Paris..
Där fick man möta våren..

Det börjar att bli dags för att planera en vårresa och ett resmål. Kraven är inte så hemskt stora, det jag vill är att kunna uppleva ett annat lands kultur och historia. Bo skönt, äta och dricka gott, shopping är ju inte helt fel heller. Trots att jag inga större krav har så brukar jag ändå surfa runt för att ta till mig tips, omdömen, samt andras erfarenheter och tips och utifrån det bestämmer jag mig. Semesteromdömen och hotellrecensioner hittar man lätt på zoover.se  Självklart är ju ett trevligt resesällskap på resan att föredra med.

Tips på en vårresa tas tacksamt emot.. Kanske det blir just ditt resetips som lockar mig till en bokning!

Comments

 1. Är nyss hemkommen från London. En härlig stad men kanske inte så ”nypåkommet”?
  Rom blev jag förälskad i, men tyckte inte där var så mycket shopping… Jo, dyra märkesaffärer men det är inte min stil.
  Istanbul var himla fräckt att ha varit i med. ”Tyvärr” åkte jag dit i februari och det snöade, haha! Men om man åker typ april-maj tror jag det är lagom varmt. Otroligt vacker stad med en massa att titta på.

 2. Jo det förstår väl vad mitt tips blir. Självklart har jag bokat min egen vårresa.
  Men om du sticker till London så googla mycket först. Det finns så mycket att se att det gäller att hitta dom egna guldkornen.

 3. Hoppas ni kommer på något bra resmål! 🙂

  Har också en massa småslattar av restgarn, men jag gör stora filtar av dom ändå. Det roliga är när man jag snurrar upp alla garnsnuttar, så kommer man ju inte ihåg vilka färger som är innerst osv. 🙂

 4. Vilka sköna funderingar 🙂
  Jag älskar att resa. Bara en 23 timmars resa till Åland är mysigt och ger livet mer glans 🙂

  Kram

 5. Samma bryderier här! Vet inte ännu ifall vi åker någonstans i februari, i maj eller augusti funderar vi på Tallinn eller Riga. Kram

 6. Godmorgon Nettan! Ha en bra dag medan du funderar på vart du ska resa! Morgonkram!

 7. Åh va skönt med semesterplanering =) Ett tips för sensommaren är Bulgarien.. Jag och sambon var där i september 2011 och det var hur skönt som helst!

 8. Åh de finns så mycket att se och så lite tid (pengar)….. Själv åker jag med älsklingen till Kroatien i maj 😀

 9. Tallin och Riga som weekendtripp tipsar jag om, ifall man inte vill åka alltför långt bort…

 10. Det är perfekt att få fly vintern! Vi åker 1 februari! Kramiz

 11. Det är perfekt att res på vintern och låta svensk sommar vara balsam för själen! 🙂

 12. Både sambon och jag fick presentkort på ticket i present i år. Så till hösten ska vi med ut och resa. Vi har inte bestämt var än bara. Vi får väl se om min önskan om sol och värme vinner eller sambons, han vill mer ha äventyr.. Det kanske går att kombinera 🙂

  Kramisar

 13. Hej!
  Jag hoppas kunna resa lite i sommar också, ev blir det Tjeckien igen för att hälsa på killens släkt! =)
  Har nyss shoppat cykel för en stor del ab besparingarna så får se vad som jag har råd med.
  Hoppas du hittar något bra resmål!
  Kram Elenor

 14. åh jag vill åka till paris, men ingen som vill följa med mig 🙁

 15. London 🙂 kanske inte så mycket mer vår än här, men en trevlig stad i mitt tycke, varför inte Rom, där har du ju nästan som sommar när vi har kall vår
  Sv: skönt att du är på bättringsvägen nu
  kramar <3

 16. Finns många fina ställen att resa till. Hoppas ni hittar något varmt och vackert 🙂
  Kramen♥

 17. Prag kan jag varmt rekomendera!

 18. Resor är underbart!! Senaste åren har våra resor gått till Portugal i September… mycket härligt . Nästa resa går till Dublin i februari, inte så mycket sol och värme men energi!! Vi ska spela poker och umgås med härliga människor;)

 19. Veiken har bra restips Du hittar henne på min blogg…Jasså var det hos dej jag blev smittad!! jag har undrat var jag har fått denna präktiga förkylning ifrån..Kram!

 20. Oj, det finns så många fina ställen, och sen beror det ju på vad man vill ha ut av semestern också. Sola,bada,shoppa roa sig med god mat och dryck,
  Men det finns ju annat också och man kan ju kombinera. Skottland och Irland skulle jag vilja åka till och verkligen få gå eller åka runt och se saker och platser man läst om.
  En weekend resa till New York inte dumt, ja som sagt resmål att drömma om det finns, det gäller att förverkliga dom också… 😉
  Kram vännen och ha en fin dag♥

 21. Tack för kommentaren ang headern! Den rullar på 8 bilder 🙂 Bl.a. Eiffeltornet 🙂 Tryck uppdatera får du se. Jag låg där på backen med mitt ministstiv då jänkare och japaner skrattade åt mig tills de såg vad jag hade under kameran när jag steg upp. Vi bodde så vi såg tornet från ett rum i lägenheten. Året efter besökte vi Rom. Som jag tyckte var minst lika bra. Mycket sevärt där med… Colloseum var mäktigt 🙂 Du kanske har varit dit 🙂

 22. God Morgon. Vi håller också på att bestämma vart vi vill resa i år. Vi har tre resmål, som vara bra. Side i Turkiet. Där har vi varit en gång tidigare och det är spännande med gamla antika lämningar. Så har vi Kos igen. Där har vi varit många gånger tidigare. Det är som om vi känner oss hemma där. Det sista vi tänker på är Palma Nova på Mallorca. Vi har varit där ett flertal gånger också. Nära till Palma stad, som vi kallar för Barcelonas Lillasyster.

  Sv: Skönt att du mår bra igen. Och tack för att du skrev så fint om min sista bild i Trissen.

  Kram/Gilla

 23. 3 resor per år skulle passa mig utmärkt; tidiga våren, sensommaren och mitt-i-vintern när det är som kallast.
  Svar: Vi har redan flera deltagare till kursen: Ett lättare liv är ett friskare liv. Men tack för påhejningen!

 24. Vi gillar också o se annat brukar försöka komma iväg en gång men då längre tid förra året blev det3 veckor o året innan 5 🙂

 25. Mysigt med resor och få sväva iväg lite. Kylan och vintern är bläää tycker jag på den svenska.
  Må så gott och en fin ny vecka önskar jag dig. 😛

 26. Hoppas ni kommer på en bra resa att göra. Det finns ju så många platser och ställen man vill besöka.

 27. Alla kan ju inte gilla allt 😛
  Skulle med vilja resa men får vänta tills utbildningen är klar. Ska spara så vi kan resa när jag fått mitt diplom 🙂
  Kram

 28. Åh så roligt med resor, 🙂

 29. Malta är fint, har du kollat på det någon gång? Skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka.

  Till våren – RIga. Gamla stan där är jättemysig! Däremot kanske det är behagligare klimat söderut.

 30. Nu dröjer det många år igen innan man kan åka någonstans. Kram

 31. Oj så tiden går snabbt.. det är ju redan snart 1 årsedan vi var iväg. Åh saknar Paris och den vackra utsikten från trocadero och egentiden med dig =)
  Puss!

 32. Åh Paris denna otroligt vackra stad. Har varit där två gånger. Men blir säkert fler..:)

 33. Vi håller också på kikar runt lite. En solresa och ev en weekend också.
  Paris skulle jag vilja besöka någon gång.
  Prag kan jag tipsa dig om, där var vi december 2012. Väldigt fin stad, med mycket sevärdheter. Billigt att leva där också, som gjorde att shoppingen var rätt rolig också 🙂

Speak Your Mind

*