Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Så lever jag | En kopp kaffe

Så lever jag

Nett tar sitt lugna här hemma, njuter helt och hållet av en ledig dag och en kväll i min ensamhet.. (mannen jobbar sent) Soffan har väl varit min bästa vän och lär bli det ett tag till under kvällen.  Jag har fått ett mail / kommentar om undran hur jag lever nu efter gastric bypass operationen.

”hej hittade din blogg av en slupm när jag surfade runt..jag står i kö för en GBP  och har nu fått kalla fötter ,, många är så negativa till detta i min omgivning.. säger att jag kommer att ångra mig ,, aldrig kommer att kunna sitta en kväll och mysa med vin och  god mat… jag måste få höra .. hur lever du i dag .. hur äter du . av matbildrna att döma .. god mat och mycket mat.. hoppas du har ork att berätta för mig .. har läst lite på din blogg oxå… kram en nervös kandidat.. nettan”

Hej Nettan!

Givetvis svarar jag och med att ta det som en fråga/svar här i bloggen så tror jag att det kanske hjälper andra som sitter med samma fråga som dig. Jag kan bara tala utifrån mig själv och mina egna erfarenheter. Jag vet att det finns många som ångrar sin operation. Men det kan jag tala om för dig att det finns säkert lika många som även är nöjda och inte ångrar sig, men de hörs inte. Man får alltid höra det negativa.

Som sagt, jag ångrar inte en sekund på operationen, det jag kan ångra är att jag inte gjorde den tidigare, men å andra sidan är det inte säkert att jag hade fått göra den då. (jag antar att det är lättare att få ett ja idag än förr)

När det gäller mat så kan jag idag äta vad som helst, och det i normalstora portioner som vilken annan som helst. Sedan väljer jag ju gärna bort sådant som jag vet att jag blir mätt av på några tuggor, som ex pasta. Hela denna proceduren har ju tagit sin tid att komma hit, det är ju ändå 2 år sedan jag opererades, så mina måltider jag äter idag kunde jag inte äta första året. Men jag har dock aldrig under hela tiden känt… Åhh, jag vill äta mer men jag kan inte. Utan när jag har blivit mätt så har jag blivit mätt.

Godis… lika där, jag kan äta vad som helst gällande godos, men där är jag lite mer försiktigare för ett snabbt intag av godis ger mig dumping med skakningar. De får jag oxå om jag har slarvat med maten och äter sött istället. Så ett tips, slarva inte med maten.

Gällande alkohol, jag har aldrig varit en stordrickare.. nästintill tvärtom, men jag har druckit alkohol sedan operationen och senast var för några veckor sedan då jag var ute med kompisar och döm till min egna förvåning att jag kunde dricka så mycket som jag gjorde, och på det blev jag inte ens onykter utan bara uppåt och glad.

Hoppas att detta ger dig mer kött på benen.. och tänk på att detta är utifrån mina egna erfarenheter om hur jag lever, men jag tror fast och hållet på att allt som händer efter operationen är till fördel om att man har mycket kunskap och en positiv inställning till livet efter.

Kram och lycka till!

Comments

 1. Kan oxå skriva under på dom orden att du inte har ångrat dig en sekund. Nu är det ju ”bara” 6,5 månad sen jag gjorde min men inte en gång att jag har ångrat mig. Har upptäckt att jag inte kan äta pizza nu, kunde det i somras, likaså har jag svårt för kolsyrade drycker, men vadå då.. Det spelar ju ingen roll, det kanske går tillbaka det oxå. Återstår att se.

  Många bra ord i det du skrev på min blogg, tackar jag för, det stämmer bra det.

  Här är det soffan oxå som gäller ikväll, det är riktigt skönt ibland att bara softa. Ljusen är tända runt omkring mig, mysfaktorn är hög, bara gubben som saknas.. Han kommer väl hem snart…*ler*

  Ha en bra kväll vännen.
  Kram

 2. Vad bra att du kan hjälpa andra genom att blogga här. Jag har en fd arbetskamrat som gjort samma operation som dig. Hon gjorde den för ca 2 år sedan, men hon fuskar nog en del (hon gjorde det förut i alla fall) men hon har blivit smalare och hon ångrar sig inte heller. Bra när det fungerar. =)

 3. Ja haha det känns som en stor dag, men jag tror inte att det kommer bli särskilt många som firar mig, haha. men det blir säkert kul ändå, något måste man ju hitta på!

  kram

 4. Hejsan!

  Jag genomgick en GBP för ett år och två månader sedan. Nu har jag börjat fundera på det här med bukplastik. Vet att jag läste nånstans om att du skulle skriva en egenremiss. Jag bor i ungefär samma område som dig och skulle vilja veta hur du skrev din och vart du skickade den. Om du skulle vilja maila mig lite information vore jag tacksam!
  Ha det så bra!

  Kram
  /Linda

 5. det är väl härligt när man kan hjälpa andra genom sina egna erfarenheter
  ha en fin kväll

 6. Tack 🙂 Jag ska med se det, tänk att man vill se andra shoppa 😛

 7. Ha en trevlig kväll i soffan. Kramar

 8. Vilken tur att du slumpade in på hennes blogg. Låter som om hon behöver stöd nu.. Till vad hon än bestämmer sig för. Det är ett stort beslut..

  Jag har nåt till dig i min blogg

  Kramisar

 9. Blir det något bra på tv:n ikväll då?

 10. Soffan är min närmaste vän på förmiddagen iaf men sen känner jag mig rastlös och måste hitta på något för att sedan på kvällen återgå till soffan med datorn i knät.Kram och ha en bra kväll.

 11. Skönt att slappa på soffan, det har jag med gjort idag 🙂

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud