Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Syfestivalen här kommer jag | En kopp kaffe

Syfestivalen här kommer jag

Borås är ganska kända för sina sy fabriker .. eller man får säga hur det var förr. Då kunde du hitta en sy fabrik i varje hörn av staden, idag får man leta för att finna dem. Själv har jag arbetat på sy fabrik min första fasta anställning var på syfabriken OUI där jag befann mig på tillskärningsavdelningen, hela den avdelningen bestod mest av män, sy avdelningarna bestod av kvinnor som satt och sydde på ackord.

Och konstigt nog med tanke på Borås historia kom inte första sy festivalen till förrens 2009 här i Borås. Nu denna helgen är det dags igen, samma helg som höstmarknad nere i stan, själv väljer jag sy festivalen på Åhaga. Med tanke på vädret så är det ett ganska bra beslut.

Jag hoppas att få med mig hem inspiration och underbara intryck!

Comments

 1. Det valet gjorde du rätt i !
  kram

 2. Härligt härligt 😀

 3. En syfestival låter intressant 🙂

 4. Ja man skulle väl kunna tro att ”tygriket” borde haft syfestival i evighet 🙂
  Hoppas du får en trevlig stund på festivalen 🙂

  Kram

 5. Jag hade också valt som du!!Jag har haft en bra kompledigdag !! Kram!

 6. Hejsan. Jag skulle nog oxå gå på festivalen om jag var där nere. Här är det marknad, men jag väntar tills i morgon. Kke vädret är bättre då. Kram

 7. oj, va roligt!! hoppas på fina bilder sen då=))

 8. Ha det så kul 🙂 Hoppas du hittar massa roligt =)

 9. Mitt enda minne av Borås var, när vi var där på Modevecka i början på min modekarriär. Då fanns det inte något sånt i Stockholm.

  Sv. Visst är det mysigt på Gyllene Koppen, liksom att namnet är trevligt. Det var väldigt trångt i butiken, men så ska det vara. De hade ju både nytt och gammalt i en salig röra. Men det var ju det som var charmigt.

  Kram/Gilla

 10. O vad innebär en syfestival?

  sitter det folk o syr där 😀

 11. Ja det är nog bäst att hålla sig inomhus i regnvädret. Smart av dig att festivalen istället för marknaden. Men synd att det ska vara dåligt väder när det anordnas så mycket trevligheter utomhus…ja det gäller ju på många håll runt om i landet..
  Ha det gott,och ha en riktigt fin dag
  Kramiz♥

 12. Det verkar så kul att kunna hålla på att sy, jag har inte gjort något sådant sedan slöjden…

 13. kanske är något i dem som inte är tillåtet i sverige?

 14. tråkigt att det är sådant väder när det ordnas något trevligt
  hoppas att du får se mycket som du kan använda dig av 🙂
  kramar

 15. Må nok titte på de festivalene.
  Kos deg 🙂

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud