Tankar om livet

Igår tog jag mig en kopp kaffe hemma hos mamma, hon bjöd på wienerbröd och ett härligt samtal mellan mor och dotter. Vi talade om nutid, dåtid och framtid… Ja ibland undrar man vart åren tar vägen. Mamma går i pension nu och själv har jag 20 år kvar.

”Livet är en av de få dyrbarheter som minskar i värde om man inte använder det”

Hur vet man egentligen om man har använt livet väl ? Är det inte så många ggr att man lever livet, och när något inträffar så undrar man om man inte skulle ha valt vissa val i livet annorlundare för att utnyttja livet bättre. För vad kan inte vara härligare i livet när man verkligen lever livet. Rätt använt är livet rätt långt.

Min mamma när hon var 16 år..

Det är väl så det är med livet i helhet, man väljer och valen vi gör visar sig i efterhand om man har valt rätt. Många ggr när man gör val i ens liv så inkluderar det så många andra i sin närhet. En alltför snäll och omtänksam person tänker på andra före sig själv i livets val. En måtta ego behöver man vara om man väljer val i livet som bara gynnar sig själv, utan respekt inför andra i sin närhet. Det är som att starta middagen med förätten.

Comments

 1. Ja du… hur vet man? Det enda man kan göra är att försöka göra det bästa av den tid man har, och hoppas att de val man gör är rätt. Samtidigt är det ju det som är lite charmerande med livet: att man inte vet, utan får se vad som händer 🙂
  kram

 2. Att vara ego är viktigt ibland och något som jag går efter i livet. För det är så: för att kunna ta hand om andra måste du ta hand om dig själv i första hand.
  Kram!

 3. Oj, är inte din mamma väldigt lik dig? Jag såg bilden och trodde det var du innan jag läste texten.

  Jösses, hur ska jag veta om man levt rätt, jag har ju bara levt och åren har gått. Ibland tänker jag att jag skulle vilja starta om i trettioårsåldern, men ha den livserfarenhet jag har i dag …

  Kramar

 4. Mysigt att ha lite ”mamma-dotter-mys” 🙂 Jag saknar att inte bara kunna åka över till min mamma!
  Kram

 5. Fin bild!

 6. Ångra inte massa saker så blir man nog lycklig. Fin bild på din mamma 🙂 Kram

 7. Vacker bild på din mamma.

 8. Hej!
  Tack för rara orden hos mig!
  Att bli äldre är inte roligt,men ändå.Grattar mamma till pens.ionen.Då gör man verkligen det man vill göra!
  Somliga har barnen och deras barn.Utan det vore det bra ensamt.
  Kram,Inger 😉

 9. Hej!
  Vilken fin bild på din mamma, vad lika ni är! =)
  Varit mest regn och rusk i helgen, lite sol igår eftermiddag!
  Visst blir det olika efter de val man gör, helt klart och det gäller att tänka på sig själv också.
  Hoppas du hade en fin helg, vaknade till dimma här!
  Kram Elenor

 10. Hej =) Vilken underbar bild på din mamma. Önskar dig en fin dag!

 11. Var glad att du har din Mamma kvar. Passa på innan det blir försent att prata om hennes liv och hennes släkt, så du får veta mycket om henne. Jag bodde för långt från min Mamma och kom inte att fråga henne vad hon hade gjort de få gånger vi träffades. Nu är det för sent.

  Sv: Jag älskar ju att läsa och kan läsa timmar i sträck. Än är det bara en bok jag inte har läst ut, trots att jag har haft den över 10 år. Den är tjock och tryckt på sk. bibelpapper. Den har alltså många sidor. Jag började en gång, men då orkade jag inte fullfölja läsningen. Försök att fortsätta med den du håller på med.

  Kram/Gilla

 12. Vilket fint foto på din vackra mamma, och du liknar henne, inte dåligt va.. 😉
  Underbart med en stund tillsammans med mamma och prata om livets stunder och ögonblick blandat med allvar..
  Kram vännen 🙂

 13. å va mysig stund du hade med din mamma,å kloka ord det där ,vilket vackert foto på din mamma

 14. Du milde vad du är lik henne. Mor och dottersamtal är fantastiskt berikande både för mor och dotter! 🙂 Kram

 15. Mysigt med såna samtal.

  Tack så mycket 🙂

 16. jag har nog varit alltför snäll för länge och enbart tänkt på andra, det är heller inte bra, inte i det långa loppet
  vad lik en av dina döttrar är din mamma 🙂
  kramar

 17. Man ska verkligen uppskatta och tänka över något så ”enkelt” och komplext som livet! Älskar citatet ovan. Tänkvärt!! 🙂
  Kram M

 18. Det var en fin bild på din mamma…..samma tjej nu antar jag, hoppas hon får njuta av sin pension länge….

 19. Du är lik din mamma .Oftast så väljer man väl rätt, man vet inte säkert att ett annat val skulle ha varit bättre,Livet har ingen ångervecka! kram!

 20. Hejsan. Vad du är lik din mamma. Jag är lik far säger alla. Kram

 21. Hej du,,ja ibland blir det fina bilder utan att man vet om det,,Tankar om livet har vi väl alla lite då och då,oftast så väljer man väl rätt,att ångra är inget som ligger för mig,eftersom man inte vet säkert att ett annat val skulle ha varit bättre..Nog syns det att du är din mors dotter..Haé Kram. 😛

 22. Intressanta tankar, jag funderar mycket i sånt där själv. Tycker det är svåra frågor ett svara på :/.

 23. Ja hur vet man om man spenderat sin tid väl? Jag brukar väl tänka som så att om jag är nöjd och inte ångrar något är tiden väl använd 🙂

 24. Mitt motto är att verkligen försöka att inte ångra nåt man gjort, men inte heller nåt man inte gjort;) Lättare sagt än gjort men…
  Fin söndag önskar jag dej! =)

Speak Your Mind

*