Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Tidlösa tillstånd | En kopp kaffe

Tidlösa tillstånd

Det finns dagar då jag bara vill leva i nuet… Och är det inte så kanske för oss alla att vi vill leva för stunden.. Men ändå gör vi inte det… Vi njuter inte i det vi gör utan längtar efter framtiden.

Planering… möten… tider att passa…
Aldrig tar det slut..

Vi åker bil samtidigt som vi pratar i telefonen och har på radionyheterna och ser inte vad som händer utanför bilrutan. Vi äter samtidigt som vi läser och känner inte smaken av matens härliga gudomliga smak. Vi pratar med barnen samtidigt som vi bläddrar i vår agenda.. Med  vår mobil telefonen är vi alltid tillgängliga.. Internet med massor av mail i kö.

Dagarna rusar tyvärr iväg… med tiden som man blir allt mer äldre försvinner de där tidlösa ögonblicken som man hade när man var litet barn, eller är det så att de tidlösa ögonblicken finns bara som barn och gammal ? I skedet ”mellanlivet” så existerar bara snabbhet/stress.

Är det så att leva i nuet är
bland den svåraste utmaningen vi har ?

Vi springer vidare genom tiden.. minuterna och dagarna bara försvinner. Därför stannar vi upp mitt i livet och undrar förskräckt vad var det som hände ? Och hur hände de ?

Själv älskar jag de tidlösa tillstånden…. de ögonblicken då världen/klockan har stannat, då man uppfattar varken tid eller rum, det finns endast lycka och inget annat som ligger och mal i huvudet.

Comments

 1. Fin bild bra skrivet.

 2. …och just nu sitter jag och väntar på att maken ska ringa mig på Skype, från Santiago Chile. Samtidigt skriver jag ut broschyrer och läser bloggar + kommenterar. Simultankapacitet, i nuet!

 3. Det värsta jag vet är stress, så det försöker jag undvika jämt. Numer har jag inte några större förväntningar på mig. Så det gäller att ta igen den tiden från förr.

  Sv: Om jag skulle ha en ny bil hade jag inte haft nåt emot din lilla söta. Speciellt som den är bensinsnål också som du säger.

  Ha det så gott vännen.

  Kram/Gilla

 4. Du har så rätt! Jag stannar upp iblan, men önskar att jag kunde stanna upp oftare!

  SV: ja, planerandet är halva nöjet, men det är ju inte heller att leva i nuet! Jag hoppas dock att vi kan uppleva och leva i nuet under vår 5 veckor långa resa i sommar 🙂

 5. Jag är nog en person som lever i nuet. Men kan ibland titta bakåt och njuta igen av de fina stunderna man hade då ………… Det är Hebbe som tycker att jag ska lära mej mer om fåglar.Men jag är nog som du minns inte namnen på dom.. Kram!

 6. Ja det är inte lätt,fast jag har blivit duktigare med åren,yogan ,klokhet och min sjukdom

  Ha en fin dag!!
  Kram Lotta

 7. gå in till http://queenofkammebornia.se om du inte gjort det förr.
  de har haft en hel utställning om just den tiden. mellantiden. in between 🙂

 8. Hej du,,Jag är nog en ganska lugn och trygg person,som befinner mig oftast i nuet,men även ibland i det som varit,,framtiden tänker jag på ibland,oftast i positiva tankar…
  Fåglar visst är många av dom vackra att se på,,snart så kommer de fåglar inflygande över vårt land för att söka sig till sina häckningsområden,då ska jag ut och kolla på dom..Haé Kram. 😛

 9. Tänk att man alltid måste stressa sig genom livet. I stället för att stanna upp och njuta av hur bra vi har det 🙂
  Kramen vännen♥

 10. Fast jag fått pension så har jag massor med grubbel i skallen. Men jag behöver inte gå upp kl 5 o på med kläder o ut i ur o skur. Kram

 11. nutidens människa har nog svårt att stressa av, blir det en stund av stillhet och tystnad, så börjar det krypa i kroppen
  kramar

 12. Känner så väl igen mig i det du skriver. Önskar att man kunde leva i nuet lite bättre.

  KRam

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud