Warning: Use of undefined constant _FILE_ - assumed '_FILE_' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/1/9/3/enkoppkaffe.se/httpd.www/wp-content/plugins/easygravatars.php on line 14 Vår poncho med torgvantar | En kopp kaffe

Vår poncho med torgvantar

Vårens benvita poncho är virkad och klar, nu inväntar jag bara solen och värmen. Ponchon är virkad med ett bambu-garn och det känns som det mjukaste bomullsgarnet. Virkad i korsade stolpar som inte är svårare än att man hoppar över en maska och virkar stolpen i nästkommande, går sedan tillbaka till den överhoppande maskan och gör en stolpe där, då har du korsat den.

Man virkar 2 raka stycken (mina blev ca 54 cm breda och 100 cm långa) som man sedan sätter ihop kortsida mot långsida, det bildar ett L den långa delen viks ihop till den korta delen och där har du en poncho.

Mina raka stycken virkade jag med korsade stolpar med var 6:e varv med endast stolpar, och detta upprepade jag arbetet igenom, började och avslutade med ett stolpvarv.

Nu är halsen en aning stor så då virkar man därefter till några varv runt om vid halsen, i mitt fall gjorde jag ett varv med stolpar, varv 2 med korsade stolpar och varv 3 med stolpar. Där i varvet korsade stolpar trädde jag i 2 långa virkade luftmaskekedjor som jag satte dit små söta ugglor i varsin ände.

Det sista jag gjorde var att jag virkade ett avslut nertill, ett varv med stolpar och picot.

Det blev garn över och då passade jag på att virka mig ett par torgvantar som passar ponchon, det blir lagom gott till mina frusna händer. Här virkade jag resårvirkning över handleden och därefter korsade stolpar fram till sista varvet som är ett varv med stolpar och picot.

Nu får gärna våren komma!

Comments

 1. Sannececilia says:

  Hej! SUPERFIN poncho! Har tänkt försöka mig på att göra en sån!.. Min fråga som återstår är då – Vad för virknål använde du dig av? Och Bambugarnet, är det jättetunt eller som ”vanligt” bomullsgarn?
  Tack för finfina tips! Mvh, SanneCecilia 😀

 2. Hej. Jättefina saker du lagar. Du har inte ett mönster du kan länka på ponchon, då skulle jag bli jätteglad:-) Med vänlig hälsning, Linda. Sökt mönster på fin poncho ett tag!

 3. Magdalena Severinsson says:

  Hej, jättefin poncho! Jag är virknybörjare, och har tänkt ge mig på denna. Ungefär hur mkt garn gick åt?
  //Magda

  Minns inte riktigt hur mycket det gick åt…
  Kanske runt 400-500 gr, sedan är det olika beroende på garn och virknål som man använder..
  Hoppas att du får till dig en fin poncho!
 4. SÅ läcker! 😛

 5. Jag kan inte sluta förälska mig i denna ponchon haha

 6. Vad duktig du är på att virka!

 7. Ponchon ser supermysig ut och torgvantarna blev med fina 🙂
  Kram

 8. Jätte jätte fint 🙂 Gillar ugglorna 🙂

 9. Åh så fina!! 🙂

  Kram <3 /Jessie

 10. Oj så fina saker du virkar! Du är en riktig virkmästarinng 😛

 11. WOW!!! vad snyggt! Toksnyggt! härligt med torgvantar till 🙂
  Jättesöta ugglor!
  önskar dig en fin helg!

 12. Jättefina! 🙂

 13. Så vacker! Vad du kan!
  Kram

 14. Du kommer vara finast av alla i vår !!
  Så fin !!
  Vill ha = ))
  Kram Helene.

 15. Vilka fina virkningar du gjort! Jag gillar torgvantarna! Åh så fint!

 16. Sv: Ja, det har jag verkligen 🙂

 17. Så snyggt det blev♥
  Du är så jätteduktig 🙂
  Ha en fin dag!
  Kramen♥

 18. Wow, va läcker den blev! 😀
  Supersnygg!

 19. Jaha, du virkar och virkar … 🙂
  Kommer inte ihåg vad den hette, men den låg norr om själva city, en ganska lång bit utanför…ska kolla igenom mina gömmor och se om jag kan hitta något namn på den (har ju några dagar kvar på mig i af)
  kram kram

 20. Finns det inte någon SM i virkning, du hade vunnit lätt ju. kram

 21. Det där låter för mig som gamla grekiskan 😉 fattar nada med andra ord hihi
  Men jättefint blev det! Skulle köpa en sådan poncho å ingår till bums!
  Ha en fin helg. Kram 🙂

 22. Så vansinnigt snyggt, men språket är abrakadabra för mig! Skulle aldrig fixa en mönsterbeskrivning! Kramar
  Jag måste säga det en gång till. Superproffsigt och läckert! 🙂

 23. Nej jag lovar att säga till så fort jag har ett avslöjande. 🙂
  Va duktig du är! 🙂

 24. vad fint 🙂 du är jätteduktig, vad söta de där ugglorna är och så passar de bra till det där ljusa garnet
  kramar och en fin kväll till dig

 25. Hej! Vilka fina! Vad duktig du är! Vitt som är så fräscht å fint! Nice! Jag älskar torgvantar =) Handledsvärmare är mysigt med=) Gör du sånna på beställning? Hoppas du haft en fin vecka? SV:Ja det gäller å hitta rätt film å slå till på! Lycka till! kram

 26. Åhh den där ponchon vill jag ha♥♥♥

 27. Den var RIKTIGT snygg 🙂

 28. härliga saker, längtar också till våren!!

 29. Handen på hjärtat Jag begrep inte mycket av beskrivningen Men jag tyckte mycket om ponchon.Du är händig med virknålen.Svar:Jasså du vet hur tunga dom stolarna är.Fick ett rejält blåmärke av stolen på benet. Kram!

 30. Ja de är den nooog 😀 De ser ut så 😉 hehe.. Fin poncho! 😀 Pusss

 31. Så himla fräscht!
  Tycker du är suverän på handarbete och skulle göra en bok på dina beskrivningar. Ja tjäna en haka samtidigt som du har det skoj. 🙂

  Trevlig helg vännen och kopp på dig för nu är det kaffe som gäller här!
  Kram/S 😆

 32. Bra jobbat där 🙂

 33. Bra jobbat där : – )

 34. Lekker 🙂
  Bare å vente på varmere tider 🙂
  God helg 🙂

 35. Vad fin den blev och vad snyggt med ugglorna som du har lagt till! =)
  Hoppas ni får en härlig helg!
  Jag tar tåget söderut, om det går och hälsar på killen i helgen!
  Kram Elenor

 36. God fm. Så snyggt det blev. Gjort en stickad på samma sätt med hopsättning. Kram

Speak Your Mind

*

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud