Vårda tänderna

Idag var det dags för ett tandläkarbesök…. Inte kan man säga att det är kul eller billigt att gå dit, men värt varenda krona för just tänder tycker jag är viktigt att sköta om… Eller vad säger jag nu ? Trots påpekningar att jag bör använda tandtråd och fluor så tänker jag… Ja nu skall jag bli duktig på det. sagt och gjort, efter några dagar.. en vecka, så rinner det ut i sanden.

Jag har skrivit om det innan, men här kommer det igen. År 201o så blev jag utkickad från folktandvården, ja det är ett kapitel för sig och går att läsa om HÄR!

Har varit skriven hos folktandvården sedan barnsben, av någon anledning så fick jag inte kallelse hem och när jag ringde och skulle försöka att boka tid så sa de att jag inte längre var skriven där pga att det jag inte hade varit där på ett tag. Att skriva in mig igen var en omöjlighet och det var en väntelista upp till ett år. Då tackade jag för mig och valde en annan tandläkarmottagning. Ångrar inte mitt beslut!

Därefter tog jag ett snabbt beslut att välja en annan tandläkarmottagning som jag idag inte ångrar alls, jag får och har alltid fått ett bra bemötande där. Man känner sig välkommen och de är duktiga. Det finns en härlig personlig atmosfär där. Så ja… det är värt varenda krona att de tar hand om mina tänder.

Väntrummet har en härlig atmosfär och det känns inte alls stelt… 

Idag kostade besöket närmare 1000 kr, skall på ett åter besök inom kort, ack ett hål i en tand måste lagas.. och jag inser ännu större vikten av att sköta om tänderna med fluor och tandtråd… Om jag så skall sätta upp en lapp på badrumsspegeln om detta. 😉

Ett gott bemötande där de sätter kunden i första rum, man känner sig välkommen varje gång man går dit. De lyssnar och de är duktiga. Känner inget obehag alls med att gå till tandläkaren sedan jag började att gå där 2010.

Comments

 1. Åja, tänderna är det viktigaste att sköta om tycker jag. För blir de ”sjuka”, ja då blir hela kroppen lidanden 🙁 Så sätt upp påminnelselappen på badrumsspegeln och använd fluor &tandtråd! Kram

 2. Känner igen det där med tandtråd och fluor.

 3. Jag har ju hittat ”min” tandläkare som jag aldrig kommer att släppa. Han är bara sååå underbar och fastän jag är såååå rädd så har han fått både laga, rotfylla och dra ut tänder på mig, något som var absolut OTÄNKBART innan vi träffades… och faktiskt så ”klickar” det mellan oss också, och det är väl därför jag tycker så mycket om honom, antar jag, vi är på ”samma nivå” på något sätt. Han är heller inte dyrare än Folktandvården, men har den nyaste nyaste utrustningen (”Prylbög” som han är) och man känner sig trygg i hans händer – är värt varenda krona!
  kram

 4. Bytte själv till privat tandläkarklinik. Det blev både snabbare och billigare.

 5. Tröjan är fin 🙂 Det går fortare med virkning men jag tycker ändå stickning är kul trots tiden det tar. Man njuter av det man stickat sen 🙂
  Kram

 6. Ja det är mosstickning 🙂
  Usch ja för tandläkaren men ack så bra! SJälv skulle jag bli flyttad automatiskt efter min operation och allt det där men tror du folktandvården hört av sig? Nej och det är snart 2 år sen.
  Kram

 7. Nu är det andra bloggen jag kikar in på som skriver om tandläkarbesök, är det ett tecken på att jag borde boka tid eller?

  Ha en fin torsdag!

 8. Väntrummet ser riktigt avkopplande ut. Hoppas inte borren hörs genom väggen.

 9. Visst är det viktigt att vårda tänderna. Det tycker jag med. Fast jag går kvar hos Folktandvården. Mest pga att de har ett förmånligt försäkringsgrej som gör att jag kan dela upp tandvårdskostnaden och gör att jag i förväg vet precis vad jag ska betala varje månad i några år framöver. Så kallad Frisktandvård…

 10. Jag håller med dig – tänderna är viktiga. Flour(lack) däremot kommer aldrig in i min mun! Ingen fick heller ge mina barn flour under hela deras uppväxt pga alla biverkningar det kan ge.
  I övrigt sköter jag tänderna så bra jag kan! Kram

 11. Fick också en kallelse idag,och jag har äntligen kommit till skott med tandstickor efter alla år av tillsägelse:)Väldigt mysigt väntrum dom hade!!

  Kram Lotta

 12. Hej du..Skönt att du kom till en tandkläkarmottagning som tar väl hand om dig och som du trivs med..Jag blir kallad till min tandvård 1 gång/år..vilket är skitbra..
  Om det var si eller så förr,bestämmer vi var och en,,jag tycker det är bra nu.Haé Kram 😛

 13. Nä, det är verkligen varken kul eller billigt- men vad gör man??

 14. säger som du fluor är bra för tänderna när man kommer i håg att använda det!
  Kramis Mamma Mia

 15. – Ja kanske får jag lite inspo av böckerna:)

  Åh, jag har inte vart hos tandläkaren på flera år. Vet att jag borde:(

 16. jag har alltid varit extrem med att sköta tänderna, mycket på grund av att jag har enorm tandläkarskräck, jag petar tänderna och använder tandtråd och sköljer med flour och borstar tänderna med eltandborste morgon och kväll, tänder är viktiga
  kramar

 17. Vi blir kallade varje år och har nästan aldrig några hål i tänderna. Skönt, för det blir billigare på det viset.

  Sv: Jag brukar ju länka till min blogg på FB och där fick jag förklaringen. Det var min egen dotter, som har köpt den åt oss. DVS, hon vill få den sen jag har scannat mina bilder och vill så gärna ha dem på ett USBminne, som hon kommer att skicka mig. De har också en mängd med diabilder. Och hon menar att det är dags att rädda dem till det nya på våra datorer.

  Kram/Gilla

 18. Javisst är det viktigt med tandläkarbesöken även om de är otrevligt :)) kram

 19. Viktigt att sköta sina tänder,ja inte bara sina tänder utan hela kroppen…..Många uppskattar inte livet förrän det händer något allvarligt! Kram!

 20. Hejsan. Väntar på kallelse jag med. Sist jag var där sa dom ses igen 2013. Kram

Speak Your Mind

*