Virkat till dagens ära..

Jag är en stolt svensk, jag tycker inte om rasism, jag tycker däremot inte heller om att nationaldagen har fått den rasistiska stämpeln på sig. Jag fattar inte hur det har kunnat blivit så. Man skall ju inte behöva vara rädd för stoltheten att vara svensk och att få visa det. Landet har en nationaldag, liksom många andra länder. Förra året hade jag på mig en Sverige tröja till dagens ära, idag / i år väljer jag något annat.

Igår kväll skapades den fram på några minuter..
En egenkomponerad Sverigeblomma som pryder min jeansjacka idag..

Fredagstema – Människoskapelser

Comments

 1. Fin blomma 🙂
  Kram

 2. Jag förstår precis hur det har gått till. När ”föreningar” som ”Bevara Sverige svenskt” etc. får fotfäste är det lätt hänt. Jag själv är antirasist och nationalist. Dock inte så kraftfullt att jag deltagit i Nationaldagsfirande.

 3. Grann blomma du virkat önskar jag hade haft den gåvan.

 4. Vilken fin blomma, så kreativ du är!

  Jag förstår inte det här med att nationaldagsfirandet skulle vara rasistiskt? Jag har aldrig hört någon annan än rasister påstå det. Och de påstår det ju för att få känna sig som offer ”Snart får en väl inte fira nationaldagen heller”, det är deras retorik, för att på så sätt skapa en uppfattning om att någon annan vill hindra oss att fira, och då förstås invandrare…. Men det är nog bara rasister som tänker så, för de enda protester jag sett i media i dag är från SD och liknande partier och då protesterar de mot att nationaldagen används för att visa upp mångfalden i Sverige och välkomna nya medborgare. Nationaldagen, som den firas officiellt, är nog något av det mest antirasistiska vi har, jag gissar att det sticker SD och dess likar för mycket i ögonen, så då måste de skapa en myt om att vi snart inte får fira, inte får hedra vår flagga…

 5. De enda jag vet som upplever svenska nationaldagen och flaggan som rasistiska är svenskar. Så det är ju märkligt hur vi som är svenskar kan tycka en sak och sedan i många fall skylls saken på personer som inte är svenskfödda.

 6. Håller med.. Önskar dig en fin dag..:)

 7. Jag är också en stolt svensk och älskar vår blågula symbol: Den svenska flaggan! Det var ju ett rabalder när Den Svenska flaggans dag konverterades till Nationaldag! En desperat grej så att vi också skulle ha en nationaldag….
  Vad firar vi? Jo, Gustav Vasas kröning 1523. Det måste finnas en mycket bättre dag för oss att fira vårt underbara land! Viktigare saker har hänt än en gubbes kröning för nästan 500 år sedan!KRam

 8. Vilken fin blågul blomma, perfekt att bära på nationaldagen.
  Visst kan man vifta med vår svenska flagga idag och alla dagar.
  Tycker att flaggan tillhör oss alla, det var länge sedan den tillhörde rasisterna.
  De må försöka vifta med vår fana, men få ställer sig bakom deras dumheter och idiotier.
  Ronny Eriksson har sammanfattad det fint i sången ”Fram för det storsvenska” där det framgår under låten att vi inte vore mycket alls utan all vår ”import”. 😆

 9. Vilka är det som får oss att tro att det är fult att fira nationaldagen? Är det gruppen som står längst till höger inom politiken? I syfte att själva lägga beslag på dagen.

  Jag har inga problem med att fira Sverige som land… mitt fosterland med fred osv… Däremot har jag inget behov av att fira det just idag… Jag är en stolt svensk – 365 dagar om året! 😀 😀

 10. håller med 🙂 vi har hissat stora flaggan idag 🙂
  kramar

 11. håller med dej 🙂

 12. En jättefin blomma. Men inte tycker jag att man ska känna sig som en rasist bara för att man bär svenska flaggan på kläderna, det är ju jättedumt..

 13. Jag tycker inte heller om att det blivit ”rasistiskt” att fira Nationaldagen… Kan tänka mig att det inte alls känns så i Norge på 17,e maj…

  Jättefin blomma!
  Ha en fin nationaldag 🙂
  Kram

 14. Den blomman kan du bära med stolthet! Visst ska vi våga fira vår nationaldag!
  Ha det bra!

 15. Härligt,,då blir det en Gomatdag för er i dag..Haé kram. 😛

 16. Monica o Jacob says:

  Klart man ska vara stolt 😉
  Vilken söt liten blomma passar verkligen
  en dag som idag.
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2014/06/06/10735472-manniskoskapat/

 17. Du är duktig med virknålen.Kram!

 18. Fin blomma 🙂
  Sverige är ett av världens bästa länder att leva och bo i! Vi kan vara tacksamma för vårt land 🙂

 19. God morgon. Dis o dimma här, hoppas det lättar snart. Tack för receptet på brödet på plåten. Har gjort det 3 ggr nu. Ha en trevlig nationaldag. Kram

 20. Godmorgon! Fattar inte att det bara tog några minuter att virka blomman. För mej hade det tagit betydligt längre tid! Idag är det sol Så idag blir det inte innesysslor.Kram!

 21. Mors..Klart du ska göra en god moussaka,snart..Visst ska vi väl fira nationaldagen med stolthet..Haé Kram. 😛

Speak Your Mind

*